Το φασιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» πάει Βρυξέλλες

10/03/2019
από

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φασιστικό, χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» που κρεμάστηκε στα περίπτερα μία μέρα μετά τη γιορτή της γυναίκας και μαζί κρέμασε στα μανταλάκια όχι μόνο επτά γυναίκες πολιτικούς και τη σύντροφο του πρωθυπουργού αλλά (για πολλοστή φορά) και την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης, γνωστοποίησε μέσω twitter ότι σκοπεύει να διεθνοποιήσει το ζήτημα με επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η φασιστική-σεξιστική χυδαιότητα ντροπιάζει την Ελλάδα και τη Δημοκρατία και θα ηττηθεί!», τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η απίστευτη χυδαιότητα του πρωτοσέλιδου επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ και κυρίως την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση από όλα τα κόμματα που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό είναι συνενοχή!».

Την πρωτοβουλία Παπαδημούλη επικρότησε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία έγραψε στο facebook: «Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε απέναντι στην απίστευτη φασιστική χυδαιότητα αυτής της κατ’ ευφημισμό “εφημερίδας”. Κόμματα και ενώσεις του Τύπου οφείλουν να πάρουν θέση. Και η δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο».

Για το θέμα ζήτησε από χθες εισαγγελική παρέμβαση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία σε σχετική ανάρτησή της στα social media εξέφραζε την απορία της για την ολιγωρία των εισαγγελικών λειτουργών.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που στοχοποιεί η φυλλάδα, απάντησε ως εξής: «Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα θέση στο δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά: το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία υπογραμμίζει ότι «το “Μακελειό” είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μη συνεχιστεί αυτό το αίσχος».

«Όμως η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του “Μακελειού”», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων: Κρεσέντο χυδαιότητας

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.

Ούτε εκπλησσόμαστε, ούτε σοκαριζόμαστε. Δεν είναι δα και το πρώτο σεξιστικό εξώφυλλο που βλέπουμε, ούτε το τελευταίο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Και επειδή ακριβώς έρχεται μετά την 8η Μαρτίου, επειδή αφουγκραστήκαμε χθες όλες αυτές τις γυναίκες, άνδρες και οργανώσεις που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ισότητα, γνωρίζουμε ότι μας βρίσκει δυνατές και ενωμένες.

Ώριμες να αντιληφθούμε ότι η Ισότητα των Φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά συστηματικής και επίμονης συλλογικής προσπάθειας. Συνειδητοποιημένες για την ανάγκη να περιθωριοποιήσουμε τους σεξιστές και τα προϊόντα τους, να αναδείξουμε νέες γυναίκες δημοσιογράφους και εκδότριες, που θα πάρουν θέσεις ευθύνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έτοιμες να στηρίξουμε γυναίκες οποιασδήποτε δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές, να τις βάλουμε στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών, να τις βάλουμε στη Βουλή, να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό τους που κανένα εξώφυλλο δεν θα τις χωράει πια.

Αποφασισμένες να περάσουμε σε δράση»

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!