Δικαστής αίρει την απαγόρευση του Τραμπ σχετικά με τα τρανς άτομα στον στρατό

08/03/2019

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην πολιτεία του Maryland ήρε τη δικαστική του απόφαση κατά την απαγόρευση των τρανς ατόμων στον στρατό, η οποία προήλθε από τον Πρόεδρο των H.Π.Α, φέρνοντας έτσι τη διοίκηση ένα βήμα πιο κοντά στο να εφαρμόσει την πολιτική αυτή.

Σε μία εξασέλιδη απόφαση, ο Περιφερειακός Δικαστής George Russell III, που είχε διοριστεί από τον Obama, αποφάσισε ότι πρέπει να άρει την απόφασή του «επειδή το δικαστήριο δεσμεύεται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου», το οποίο στην ουσία έδωσε το πράσινο φως στην πολιτική του Trump.

Ο Russel ήταν ένας από τους 4 περιφερειακούς δικαστές που εξέδωσε απόφαση κατά την απαγόρευση των τρανς ατόμων, την οποία ανακοίνωσε ο Trump σε μια σειρά από tweets όπου υποσχέθηκε να αποκλείσει τα trans άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο, όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο ήρε δύο από αυτές τις αποφάσεις που είχαν εκδοθεί από δικαστές στο Ninth Circuit, επιτρέποντας έτσι στον στρατό να εφαρμόσει την απαγόρευση του Trump, καθώς ο δικαστικός αγώνας εναντίον της εξελίσσεται στα δικαστήρια.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική διακρίσεων και στις επιθέσεις της διοίκησης του Trump στα τρανς άτομα. Οι πελάτες μας είναι γενναίοι άντρες και γυναίκες που θα έπρεπε να μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν τη χώρα τους επιδέξια και με τιμή, χωρίς να υπόκεινται σε διακρίσεις από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου», δήλωσε ο Joshua Block, δικηγόρος για την Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU).

Η Jessica Maxwell, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δήλωσε ότι προς το παρόν ο στρατός θα συνεχίσει να επιτρέπει τη θητεία από τρανς άτομα, αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα.




Δες και αυτό!