Ισραηλινός ηγέτης έκανε σύγκριση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων με τα κατοικίδια

07/03/2019
από

Ο ηγέτης της Ένωσης των Κόμματος των Δεξιών στο Ισραήλ έκανε σύγκριση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων με τα κατοικίδια, σε συνέντευξή του και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Ο ραβίνος Rafi Peretz εμφανίστηκε σ’ ένα podcast ειδήσεων στο κανάλι Channel 12, όπου έγινε μία συζήτηση σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα, την Τετάρτη που μας πέρασε, στις 7 Μαρτίου.

Ο Peretz είπε, ότι ενώ δεν τον πειράζει οι άνθρωποι να εκφράζουν την σεξουαλικότητά τους ιδιωτικά, διαφωνεί με τις πράξεις του γίνονται δημόσια. Συγκεκριμένα, φάνηκε να αναφέρεται στα Pride.

«Οι LGBT άνθρωποι θέλουν να ζήσουν με τον τρόπο που θέλουν και δεν πρόκειται να τους πω να ζήσουν κάπως διαφορετικά. Αλλά σε εθνικό επίπεδο, προσπαθώντας να αλλάξω τον χαρακτήρα της εβραϊκής πατρίδας, ως άτομο που αναγνωρίζει τον εαυτό του ως θρησκευόμενο σιωνιστή, αυτό είναι ακατάλληλο. Δε μου αρέσουν τα σκυλιά μέσα στο σπίτι μου. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό, ότι χρειάζεται να κάνω μια πορεία γι’ αυτά; Ο δημόσιος χώρος πρέπει να παρακολουθείται, αλλά όταν βρίσκεται κανείς στον ιδιωτικό του χώρο, είναι οκ» .

Ωστόσο, πριν από την προβολή του podcast, ο Peretz ζήτησε, προκαταβολικά, συγγνώμη επειδή: «επέλεξα τα λόγια μου απρόσεχτα και πιθανώς να έβλαψα πολλούς ανθρώπους» και πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου… Σέβομαι κάθε άνθρωπο ως άτομο και δε θέλω να παρέμβω στην ιδιωτική του ζωή» .




Δες και αυτό!