Πιο συμπεριληπτικό από φέτος το dress code του Royal Ascot

06/03/2019
από

Το διάσημο event ιπποδρομιών, Royal Ascot, εδώ και χρόνια διατηρηθεί έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας, ως προς τη συμμετοχή του κόσμου, που προσέρχεται για να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Οι άνδρες επιβάλλεται να φορούν μαύρο ή γκρι κοστούμι και οπωσδήποτε καπέλο. Για τις γυναίκες, αν κι οι κανόνες χαλάρωσαν λίγο, όταν το 2017 ξεκίνησαν να επιτρέπονται στο Royal Ascot οι ολόσωμες φόρμες, παραμένουν αυστηροί, ως προς το μήκος της φούστας ή του φορέματος και βέβαια επιβάλλεται και πάλι το καπέλο.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι επισκέπτριες/ες του Royal Ascot θα μπορούν να ακολουθήσουν τον κώδικα ενδυμασίας, με τον οποίο «αισθάνονται πιο άνετα» σε μια προσπάθεια να γίνει πιο συμπεριληπτικό το event, ως προς τα τρανς άτομα, που έρχονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Photo by Tristan Fewings/Getty Images for Ascot Racecourse

Αυτό σημαίνει, ότι τα άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες, θα είναι σε θέση να φορούν ανδρικά ρούχα, και αντίστροφα, εφόσον βέβαια τηρούνται οι κανόνες που ορίζονται από τον κώδικα, σύμφωνα με το Telegraph.

Την κίνηση του Royal Ascot καλωσόρισαν οι LGBT οργανώσεις, αλλά και διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, όπως η Victoria Smith, η πρώτη τρανς Βρετανίδα αθλήτρια jockey, η οποία δήλωσε: “Πιστεύω ότι οι αγώνες ιππασίας γίνονται όλο και πιο ανοιχτοί στην ποικιλομορφία, οπότε όποιες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενες.”

Φέτος, το Royal Ascot έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου.




Δες και αυτό!