Η Αϊόβα εξετάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των επεμβάσεων σε intersex παιδιά

05/03/2019
από

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Liz Bennett εισήγαγε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει τις ιατρικά περιττές χειρουργικές επεμβάσεις στα intersex ανήλικα παιδιά.

Η Bennett παρουσίασε το νομοσχέδιο HF 576 τη Δευτέρα 04/03/19 και πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο αναφορικά με αυτό το ζήτημα στο νομοθετικό σώμα της Αϊόβα, αλλά είναι και το μόνο από μια μικρή ομάδα παρόμοιων νομοθετημάτων, που έχουν εισαχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η ομάδα LGBTI δικαιωμάτων της Αϊόβα, One Iowa Action, επαίνεσε την Bennett για την εισαγωγή του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε «πρωτοποριακό» .

«Ευχαριστούμε, την κ. Liz Bennett, για τη συνεργασία με το προσωπικό της One Iowa Action για τον σχεδιασμό και την εισαγωγή αυτής της πρωτοποριακής νομοθεσίας» , δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της OIA, Daniel Hoffman-Zinnel.

«Οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αϊόβα, συνεχίζουν να εκτελούν ιατρικά περιττές και επιβλαβείς χειρουργικές επεμβάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη σωματική και ψυχολογική βλάβη στα intersex παιδιά» , αναφέρεται στην έκθεση του Human Rights Watch and interACT.

«Το νομοθετικό σώμα της Αϊόβα έχει τη δύναμη να σταματήσει αυτήν την πρακτική» , πρόσθεσε ο Hoffman-Zinnel. «Η Αϊόβα έχει κληρονομιά να οδηγεί το έθνος στην ισότητα και θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή την κληρονομιά με το να γίνει η πρώτη πολιτεία, που απαγορεύει αυτές τις περιττές και επιβλαβείς χειρουργικές επεμβάσεις» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!