Η συγγνώμη του Ίαν ΜακΚέλεν για το σχόλιο περί ομοφυλόφιλων που κρύβονται

03/03/2019
από

«Συγγνώμη» για τα αμφιλεγόμενα σχόλια περί σεξουαλικότητας που έκανε αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοποίηση εναντίον του Κέβιν Σπέισι και του Μπράιαν Σίνγκερ ζήτησε ο ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν σημειώνοντας πως μίλησε αδέξια.

«Πρόσφατα σε ένα podcast είπα ότι εάν οι άνθρωποι που έκρυβαν τη σεξουαλικότητά τους επέλεγαν να είναι ανοιχτοί με αυτό το θέμα, δεν θα κακοποιούσαν τους άλλους. Αυτό, φυσικά, είναι λάθος», έγραψε ο 79χρονος ηθοποιός.

«Ήθελα να ενθαρρύνω το ακροατήριο LGBT, στο οποίο απευθυνόμουν, να είναι περήφανο και ανοιχτό για τη σεξουαλικότητά του. Με τον τρόπο αυτό, η άποψή μου εκφράστηκε αδέξια. Ποτέ δεν θα ήθελα υποβιβάσω ή να εγκρίνω οποιαδήποτε κακοποίηση», σημειώνει.

Εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τα απρόσεκτα σχόλιά του και ζητάει συγνώμη αν προκάλεσε κάποια ενόχληση.

«Όταν πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας από ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις, η απάντηση πρέπει να είναι καθαρή», συνέχισε ο ΜακΚέλεν. «Αυτοί που τους κατηγορούν πρέπει να ακουστούν και ο κατηγορούμενος πρέπει να έχει την ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του. Αν οι κατηγορίες ευσταθούν, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί η πρόσβαση αυτού του ανθρώπου στη θέση εξουσίας που κατέχει» αναφέρει ο ηθοποιός.

Ο ηθοποιός είναι ομοφυλόφιλος και πολύ συχνά μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του αλλά και για τη σημασία που είχε για τον ίδιο να μην το κρύβει και να είναι ελεύθερος.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!