Αγαπητή κ. Μεγαλοοικονόμου, όταν τα πάμε καλά με τους gay δεν κάνουμε ομοφοβικά αστειάκια

03/03/2019

Ήταν πριν λίγες εβδομάδες όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε στην τηλεόραση με ένα καλάθι γεμάτο λαχανικά, το οποίο έκανε δώρο στον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Στη συνέχεια και ενώ οι δυο τους συζητούσαν έντονα, η κα Μεγαλοοικονόμου δήλωσε «Δεν σας έβαλα αγγούρια γιατί είπατε σε συνέντευξη ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος…». 

Η Μεγαλοοικονόμου, τα αγγούρια και τα ομοφοβικά αστειάκια που πρέπει να σταματήσουν

Σε μια άλλη εμφάνισή της στα ΜΜΕ (και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο), η ίδια σχολιάζοντας τη φράση αυτή δήλωσε χαρακτηριστικά: «εγώ με τους ομοφυλόφιλους τα έχω πάει πάρα πολύ καλά, έχω λάβει μέρος σε τέσσερα συνέδριά τους».

Ως ομοφυλόφιλος που – φαντάζομαι όπως και εσείς – τρώει τ΄αγγούρια μόνο στη σαλάτα του, θα ήθελα να σας πω:

α) Όποιο άτομο αντιλαμβάνεται το φαινόμενο της ομοφοβίας και των δραματικών διαστάσεων που μπορεί να πάρει, αντιλαμβάνεται αυτόματα και την επικίνδυνη τοξικότητα σαχλών σχολίων που αναφέρονται σε αγγούρια, φτερά και άλλα αντικείμενα.

β) Κανένας/καμία δεν τα πάει καλά “μαζί μας” μόνο και μόνο επειδή έτυχε να λάβει μέρος σε ένα, δύο, τρία ή και τέσσερα συνέδριά μας. Δείτε για παράδειγμα την περίπτωση του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων.

Υ.Γ. Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν κατά των πολιτικών φλερτ με κινηματικές ομάδες, αν αυτά τα φλερτ μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην ενημερώση και την εκπαίδευση της κοινωνίας. Αρκεί σ΄αυτά τα φλερτ να υπάρχει η υποτυπώδης ενσυναίσθηση.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!