Η ενοχή του Νίκου Γεωργιάδη και τα ομοφοβικά σχόλια που ακολουθούν

27/02/2019

Ένοχος κρίθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην διπλωμάτης και πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανήλικων προσώπων, άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Γεωργιάδη κατά πλειοψηφία, χωρίς ελαφρυντικό και του επέβαλε την ποινή των 28 μηνών με αναστολή, με χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και εξίσου επικίνδυνη, αφού πέρα από λογικές διαπιστώσεις και εύλογα ερωτήματα, αφήνει χώρο για φοβικούς συνειρμούς με έντονες ομοφοβικές αποχρώσεις.

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει/διαβάσει αρκετά σχόλια με αναφορά στην υπόθεση αυτή, που επικεντρώνονται περισσότερο στο φύλο των ανήλικων προσώπων, στο γεγονός δηλαδή ότι πρόκειται για νεαρά αγόρια. Λες και το εγκληματικό στην υπόθεση αυτή έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητα και όχι με την ηλικία, τη συναίνεση και το εμπόριο σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

“Ακόμη ένας πούστης που γουστάρει μικρά αγοράκια…”, γράφει ένας χρήστης στο Facebook κάτω από μια σχετική ανάρτηση. “Αφού οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδεραστές”, του απαντά από κάτω κάποιος.

Μια ηλίθια συσχέτιση που θυμίζει τον αστυνομικό, το όργανο και το μπουζούκι και που για την οποία ευθυνόμαστε κυρίως εμείς και ο τρόπος με τον οποίο συχνά αναπαράγουμε την είδηση.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!