Πρωτόδικα ένοχος για παιδεραστία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης

27/02/2019
από

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, καταδικάστηκε σε 28 μήνες για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, με αναστολή, καθώς και με επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά σε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία.

Η ποινή αναλύεται ως εξής: Για το πρώτο θύμα φυλάκιση 16 μηνών, για άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και επιβολή χρηματικής ποινής για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

O πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση, που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου, ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης, καθώς απ’ την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη κι είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ» .

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιδαν πολιτικό χαρακτήρα.” 




Δες και αυτό!