Το κλείσιμο LGBT οργάνωσης επιδιώκει η κυβέρνηση της Τυνησίας

27/02/2019
από

Tο Human Rights Watch (HRW) καλεί την κυβέρνηση της Τυνησίας να σταματήσει τις προσπάθειές της να κλείσει μια ομάδα LGBTI δικαιωμάτων εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το HRW, η Τυνησία με δικαστική απόφαση προσπαθεί να τερματίσει τη λειτουργία της LGBT οργάνωσης Shams.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι πράξεις της Shams παραβιάζουν τον νόμο περί συλλογικοτήτων. Το 2011 εγκρίθηκε νόμος, που απαιτεί οι διάφορες ομάδες να «σέβονται τις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της διαφάνειας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ως περίγραμμα στις διεθνείς συνθήκες της Τυνησίας. Απαγορεύει επίσης την υποκίνηση βίας, μίσους ή διακρίσεων με βάση τη θρησκεία, το φύλο ή την καταγωγή.

Στην αντίρρησή τους προς την Shams, η κυβέρνηση της Τυνησίας δηλώνει ότι ο στόχος της ομάδας για την προστασία των σεξουαλικών μειονοτήτων είναι ενάντια στις «ισλαμικές αξίες της κοινωνίας της Τυνησίας, οι οποίες απορρίπτουν την ομοφυλοφιλία και απαγορεύουν αυτήν την ξενόφερτη συμπεριφορά» .

Μάλιστα, επειδή η νομοθεσία της Τυνησίας ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στις ομάδες που υπερασπίζονται τέτοιες ενέργειες να υπάρχουν.

Τον βίασαν τον λήστεψαν και συνελήφθη για ομοφυλοφιλία




Δες και αυτό!