Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ο ομοφοβικός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ

26/02/2019
από

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που για χρόνια κήρυττε, ότι η ομοφυλοφιλία είναι “λάθος” , καταδικάζεται για παιδεραστία δύο αγοριών ηλικίας 12 και 13 ετών.

Ο Αυστραλός καρδινάλιος, τρίτος στην ιεραρχία του ΒατικανούΤζορτζ Πελ, κρίθηκε ένοχος των κατηγοριών, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και καταδικάζεται για παιδεραστία.

Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν σε σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κι άλλες τέσσερις κατηγορίες, για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, που συμμετείχαν στην παιδική χορωδία, ηλικίας 12 και 13 ετών.

Τα κακουργήματα έγιναν εντός του ναού του Αγίου Πατρικίου, στο χώρο του σκευοφυλακίου, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Έδινε στα νεαρά αγόρια να πιουν κρασί από τη θεία κοινωνία και στη συνέχεια διέπραττε τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ένα θύμα του Πελ έχασε τη ζωή του το 2014 από υπερβολική δόση χρήσης ναρκωτικών, ενώ ένα άλλο άτομο, που επιβίωσε και βρέθηκε στο δικαστήριο, δήλωσε στο BBC ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμη.

“Πέρασα μέσα από τη ντροπή, τη μοναξιά, την κατάθλιψη και την αγωνία. Όπως συμβαίνει σε πολλούς επιζώντες, μου πήρε χρόνια να καταλάβω τον αντίκτυπο στη ζωή μου” , πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα μετά την άρση της απαγόρευσης της δημοσιοποίησης της δικαστικής απόφασης. Ο καρδινάλιος στην πρώτη δίκη, που έγινε τον Σεπτέμβριο, δήλωνε αθώος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος του, με τους ενόρκους να μη μπορούν να αποφανθούν.

Τελικά, καταδικάστηκε σε νέα δίκη στις 11 Δεκεμβρίου. Η καθεμία από τις πέντε συνολικά κατηγορίες σε βάρος του επισύρουν 10ετή κάθειρξη. Οι συνήγοροι του Πελ άσκησαν έφεση, η οποία αν γίνει δεκτή, ίσως χρειαστεί να γίνει επαναληπτική δίκη. Η νέα ακροαματική διαδικασία αναμένεται για αύριο, Τετάρτη 27/02, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη η ποινή του. Ο Πελ σήμερα έφυγε από το δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ομοφοβικός από παλιά

Ο Πελ εκτός από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει μακρά ιστορία αντί-gay ρητορικής μίσους, ήδη από τη δεκαετία του 1990, όπου μεταξύ των δηλώσεών του ξεχωρίσαμε τις ακόλουθες:

“Η ομοφυλοφιλία γνωρίζουμε ότι υπάρχει. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια δραστηριότητα είναι λάθος και ότι, για το καλό της κοινωνίας, δε θα πρέπει να ενθαρρύνεται” σύμφωνα με το αυστραλιανό ABC News.
Έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στη Μελβούρνη, στη μνήμη των gay μαθητών των καθολικών σχολών, που είχαν χάσει τη ζωή τους μετά από αυτοκτονία, έκρινε σωστό να καταδικάσει και πάλι την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με την The Guardian:
“Αν συνδέονται με την ομοφυλοφιλία, είναι ένας ακόμη λόγος να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους που πηγαίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση” , είπε εκείνη τη μέρα, και είπε ακόμη: “Η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία, από ότι το κάπνισμα.”

Όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ το 2006, ο Πελ απάντησε στις κινήσεις για τη νομιμοποίηση των διαδικασιών τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν «μητέρα και πατέρα» και ότι η εκκλησία θα παρουσιάσει “κοινωνιολογικά ευρήματα” για να αποδείξει τους ισχυρισμούς τους και δε θα “επιτραπεί ποτέ” σε χριστιανικά ιδρύματα τεκνοθεσίας, που υποστηρίξουν το νόμο.
Τέλος, το 2007, ο Πελ δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν αξίζουν τις ίδιες προστασίες κατά των διακρίσεων, με τις φυλετικές μειονότητες: “Ανεξάρτητα από τα ζητήματα της βασικής δικαιοσύνης, δεν είμαι βέβαιος ότι είναι καθόλου αλήθεια, ότι οι ομοφυλόφιλοι σήμερα υφίστανται το ίδιο είδος νομικού και πολιτικού μειονεκτήματος, που οι μαύροι, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, υπέφεραν, πριν από 40 χρόνια και, σε κάποιο βαθμό, ακόμα υποφέρουν.” 




Δες και αυτό!