Το Κολοράντο ετοιμάζεται για συμπεριληπτική σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

26/02/2019
από
Alphabet building blocks spell sex and education

Η πολιτεία του Κολοράντο σήμερα δε θεωρεί υποχρεωτική για τα σχολεία τη σεξουαλική αγωγή. Αλλά ένα νέο νομοσχέδιο, που εισήγαγε η Βουλή των Αντιπροσώπων θέτει συγκεκριμένες παραμέτρους σχετικά με το πώς θα διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να περάσει, απαιτεί από τα σχολεία, που διδάσκουν το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, να το πράττουν με ολοκληρωμένο και συμπεριληπτικό τρόπο. Αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά κάνει τρία πράγματα: πρώτον, απαγορεύει τη σεξουαλική αγωγή που εστιάζει αποκλειστικά στο πλαίσιο του ετεροφυλόφιλου γάμου, δεύτερον, ορίζει τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία να διδάσκουν στις μαθήτριες και στους μαθητές την έννοια της συναίνεσης και τρίτον, απαιτεί την συμπεριληπτικότητα της εμπειρίας των LGBTI ατόμων.

«Όσο νωρίτερα μιλάμε στα παιδιά μας για το πώς μοιάζει η συναίνεση, τόσο νωρίτερα ελπίζω ότι η παλίρροια θα γυρίσει, ώστε να μην ακούμε πλέον ιστορίες για ανθρώπους που βλάπτονται» , δήλωσε η εκπρόσωπος της Πολιτείας, η οποία εισήγαγε το νομοσχέδιο, Susan Lontine στους The New York Times.

Τις περισσότερες φορές, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αναφέρεται μόνο σε εντός γάμου σχέσεις, με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα στερεότυπα των φύλων, να αποκλείονται τα LGBT άτομα και να μεταφέρονται εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες τους νέους ανθρώπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική αγωγή, η σεξουαλική αγωγή, που περιορίζεται στην αναφορά μόνο σε σχέσεις εντός του ετεροφυλοφιλικού γάμου, είναι τόσο αναποτελεσματική όσο και επιβλαβής.

Στην πραγματικότητα, συνδέεται με την αύξηση των ποσοστών εφηβικής εγκυμοσύνης και των ΣΜΝ μεταξύ εφήβων. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), οι μαθήτριες/τές σε αυτές τις τάξεις αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους για την υγεία τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Δυστυχώς, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με εστίαση μόνο στον ετεροφυλόφιλο γάμο παραμένει ο κανόνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα προτιμούσα να μη διδάσκουν τίποτα, αν δε μπορούν να είναι ειλικρινείς» , δήλωσε ακόμη η Lontine.




Δες και αυτό!