Η Human Rights Watch αναθεωρεί τη φιλελεύθερη εικόνα της Ολλανδίας

18/09/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

netherlands

Η Human Rights Watch καταθέτει την κριτική της προς την Ολλανδική Κυβέρνηση για την παραβίαση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων, αρνούμενη την αλλαγή ονόματος και φύλου στα επίσημα έγγραφά τους, εάν πρώτα δεν έχει γίνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και στείρωση.

Σε αναφορά που έδωσε στην δημοσιότητα την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, η Human Rights Watch, αναθεωρεί την φιλελεύθερη εικόνα της Ολλανδίας ως έναν παράδεισο της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας για τις μειονότητες, όσο και του πρωτοπόρου για τα λοαδ δικαιώματα.

Στην 85σέλιδη αναφορά της με τίτλο: “Controlling Bodies, Denying Identities: Human Rights Violations Against Trans People in the Netherlands” (http://hrw.org/reports/2011/09/13/controlling-bodies-denying-identities-0), η οργάνωση προτρέπει τις αρχές της Ολλανδίας, να απαλείψουν τους όρους της επέμβασης και της στείρωσης ως προϋποθέσεις για την αλλαγή των εγγράφων των διεμφυλικών ατόμων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «όλες αυτές οι απαιτήσεις προκαλούν οδύνη για τα διεμφυλικά άτομα που δεν έχουν κάνει την απαιτούμενη επέμβαση».

Μέχρι στιγμής, δε έχει γίνει κάποιο σχόλιο από τον εκπρόσωπο του Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

πηγή:Transs.gr με πληροφορίες από : Washington Post

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!