Οι αρχές συνέλαβαν τον ηθοποιό Jussie Smollett για ψευδή καταγγελία ομοφοβικής επίθεσης

21/02/2019
από

Για ψευδή αστυνομική αναφορά κατηγορείται ο Jussie Smollett, αφού ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση.

Ο ηθοποιός της σειράς Empire υποστήριξε ότι στις 29 Ιανουαρίου, δύο λευκοί άντρες έδεσαν σχοινί γύρω από το λαιμό του ενώ του πέταξαν οξύ φωνάζοντας το εκλογικό σύνθημα του Προέδρου Donald Trump “Make America Great Again”. Ο ίδιος μάλιστα, μετά την επίθεση, νοσηλεύτηκε και σε νοσοκομείο στο Σικάγο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι δικηγόροι του Smollett αρνήθηκαν να συμμετάσχουν περαιτέρω στην έρευνα. Τώρα, όμως το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός υπέβαλε ψευδή αστυνομική αναφορά και ότι η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι δύο άνδρες, που φαίνεται να επιτέθηκαν στο Smollett, ήταν συνεργάτες του από τη σειρά.

Ο Anthony Guglielmi, επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας στο αστυνομικό τμήμα στο Σικάγο, έγραψε την Τετάρτη (20 Φεβρουαρίου) στο Twitter: “Ποινικές κατηγορίες έχουν εγκριθεί εναντίον του Jussie Smollett για την κατάθεση μιας ψευδούς αστυνομικής έκθεσης. Οι αστυνομικοί θα έρθουν σε επαφή με τη νομική του ομάδα για να διαπραγματευτούν μια λογική παράδοση για τη σύλληψή του”.

Λίγες ώρες μετά οι αρχές συνέλαβαν τον ηθοποιό.




Δες και αυτό!