Εγκληματική επίθεση ενάντια στην πρόεδρο και τη γραμματέα του Σ.Υ.Δ

15/02/2019

Για την εγκληματική επίθεση που δέχθηκαν ενώ βρίσκονταν στον αυτοκίνητο, ενημέρωσαν μέσα από τον λογαριασμό τους στο Facebook, η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών κα. Μαρίνα Γαλανού και η γραμματέας του Σωματείου κα. Άννα Απέργη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι δύο: “στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και λίγο πριν την στροφή της Νέας Σμύρνης (Έξοδος Γ), στις 20.43 μμ, ενώ βρισκόμασταν εν κινήσει στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου, προσπεράσαμε ένα όχημα που μέσα ήταν δύο άνδρες οι οποίοι μας κοίταξαν κάπως περίεργα. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία και συνεχίσαμε την πορεία μας κανονικά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το αυτοκίνητο με τους δύο άνδρες άρχισε να αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα και να κατευθύνετε προς επάνω μας από την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου μας, με σκοπό να μας βγάλει εκτός πορείας. Την ώρα που τα οχήματα ήταν κολλημένα το ένα με το άλλο και ενώ προσπαθούσε να ντελαπάρει το όχημα μας, ο οδηγός μας κοίταξε με μίσος και κάτι είπε σαν βρισιά που δεν μπόρεσα να το καταλάβω λόγω του ότι ήμουν σε κατάσταση σοκ. Η Μαρίνα χάρη στην εμπειρία της ως οδηγός κράτησε την ψυχραιμία της, έκοψε λίγο ταχύτητα. Βλέποντας αυτή την κίνηση ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου ανέπτυξε ακόμη πιο πολύ ταχύτητα προσπερνώντας μας. Προσπάθησα παρόλο που ήμουν σοκαρισμένη να δω τον αριθμό της πινακίδας του αλλά δεν τα κατάφερα, γιατί είχε από πάνω φιμέ πλαίσιο για να μην φαίνονται. Η Μαρίνα αμέσως άναψε δεξί φλας και αλάρμ. Σταματήσαμε σοκαρισμένες λίγο μετά την τρίτη έξοδο της Λεωφόρου κοιτώντας η μία την άλλη, ενώ δεν πιστεύαμε στην δολοφονική επίθεση που δεχτήκαμε. Μετά από ούτε ένα λεπτό σταμάτησε με αλάρμ ένας κύριος -τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του- ο οποίος ήταν από πίσω μας και είδε την επίθεση που δεχτήκαμε. Μας ρώτησε αν είμαστε καλά και αν χρειαζόμαστε βοήθεια. Αφού του είπαμε ότι είμαστε καλά έφυγε. Αυτό που ακόμη δεν μου φεύγει από το μυαλό, είναι η εικόνα του μίσους που είχε στα μάτια του ο παρολίγον δολοφόνος μας.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!