Ομοφοβική επίθεση με μπουνιά στο πρόσωπο λεσβίας στη Σόφια

14/02/2019
από

Λεσβία δέχτηκε ομοφοβική επίθεση, όταν ένας άντρας της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, στη Σόφια.

Η Γκάλα Πέτκοβα είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της το απόγευμα της Κυριακής (10 Φεβρουαρίου) και είχε σκοπό να απολαύσει τη σπάνια ηλιόλουστη μέρα. Τότε, ένας άντρας γύρω στα 40 την πλησίασε και την αποκάλεσε «βρομερή f@$%*&^» .

Η 45χρονη Πέτκοβα προσπάθησε να τον αγνοήσει και να κατευθυνθεί μέσα στο πάρκο. Στη συνέχεια, όμως, άκουσε τον άντρα να έρχεται πίσω της και πριν το καταλάβει, της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο. Το χτύπημα ήταν τόσο σκληρό που δύο δόντια της έφυγαν από τη θέση τους, ενώ ένα τρίτο έσπασε. «Δε θέλω να σε δω ξανά εδώ γύρω» , της είπε.

Η Πέτκοβα έχει δύο εστιατόρια στη Σόφια, ένα από τα οποία είναι και μπαρ για τις queer γυναίκες. Στο Gay Star News είπε ότι ήταν πάντα ανοικτή με τη σεξουαλικότητά της και πάντα αισθανόταν ασφαλής.

«Είχα παγώσει. Δε μπορούσα και ακόμα δε μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη αυτό το πράγμα, στον 21ο αιώνα στο κέντρο της Σόφιας» , δήλωσε.


Παρά τους τραυματισμούς της, η Πέτκοβα δήλωσε ακόμη, ότι πιστεύει, πως ο άνθρωπος που της επιτέθηκε ήταν ο ίδιος περισσότερο θύμα από ό, τι ήταν εκείνη:

«Η αλήθεια είναι, ότι λυπάμαι για τον άνθρωπο που με επιτέθηκε. Η βία δημιουργεί βία. Έτσι έφτασε προφανώς σε μένα. Μακάρι να ήμασταν περισσότερο ικανοί να δεχθούμε τους άλλους ανθρώπους, όπως είναι. Χωρίς να κρίνουμε και χωρίς προκαταλήψεις.”

Η Πέτκοβα έλαβε την επίθεσή της ως μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα στα straight άτομα, που τα παροτρύνει να ανατρέφουν τα παιδιά τους με αγάπη, ώστε μεγαλώνοντας να μη μισούν τους ανθρώπους, που είναι διαφορετικοί από τον εαυτό τους.
«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι έχουμε όλοι μια θέση σε αυτόν τον πλανήτη» , είπε προσθέτοντας:

«Κι αν δεν μπορούν να μας αποδεχθούν, τουλάχιστον να μη μας βλάπτουν. Ελπίζω επίσης ότι θα έρθει η στιγμή, που τα δικαιώματά μου θα είναι τα ίδια με τα δικαιώματα της αδελφής μου και του αδελφού μου» .




Δες και αυτό!