“Σχεδόν το 80% των ιερέων που εργάζονται στο Βατικανό είναι γκέι”

13/02/2019
από

Έντονες αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσει ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τον βρετανικό εκδοτικός οίκο Bloomsbury και που περιγράφεται ως «μια σοκαριστική καταγραφή της διαφθοράς και της υποκρισίας στην καρδιά του Βατικανού».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «In the Closet of the Vatican», τον Γάλλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Φρεντερίκ Μαρτέλ, σχεδόν το 80% των ιερέων που εργάζονται στο Βατικανό είναι γκέι, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι είναι σεξουαλικά ενεργοί.

Μέσα στις 570 σελίδες του βιβλίου του, ο Μαρτέλ παραθέτει τα ευρήματά του και τα στοιχεία που συνέλεξε μέσα σε 4 χρόνια έρευνας. Ως πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, διεξήγαγε 1.500 συνεντεύξεις. Μεταξύ των ατόμων που μίλησαν στον δημοσιογράφο ήταν 41 καρδινάλιοι, 52 επίσκοποι, 45 παπικοί πρεσβευτές και αξιωματούχοι της διπλωματίας, 11 Ελβετοί σωματοφύλακες και πάνω από 200 απλοί ιερείς

Το αποκαλυπτικό βιβλίο θα εκδοθεί σε οκτώ γλώσσες και θα είναι διαθέσιμο σε 20 χώρες από την επόμενη Παρασκευή, τη μέρα που ξεκινά ένα μεγάλο συνέδριο στο Βατικανό με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση, στο οποίο θα παρευρεθούν επίσκοποι από όλο τον κόσμο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!