Γένους θηλυκού τα φετινά Grammy Awards

12/02/2019
από

Με τις συμμετοχές queer γυναικών, όπως η Linda Perry, η Brandi Carlile και η Janelle Monae στις φετινές υποψηφιότητες, για μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα Grammys της Recording Academy, έχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάζουμε.

Εκ του αποτελέσματος, μάλιστα, φάνηκε ότι τα Grammy του 2019 σαρώθηκαν από γυναίκες μοναδικές, αγαπημένες, λατρεμένες, που πήραν σπίτι τους μέχρι και τα Grammy των πλέον σημαντικών κατηγοριών, όπως εκείνο του “καλύτερου άλμπουμ” .

Η Cardi B έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ένα Grammy για το καλύτερο album της rap μουσικής τραγουδώντας σόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=zJWjsBnITok

Η Lady Gaga, φυσικά, έφυγε με το Best Pop Solo Performance για το “Joanne (Where Do You Think You’re Going?” και με δύο βραβεία για το “Shallow”που μοιράστηκε με τον Bradly Cooper, για την κατηγορία Best Song Written for Visual Media και για την κατηγορία Best Pop Duo/Group Performance.

https://www.youtube.com/watch?v=JW5jOt4COmM

Η Dua Lipa όχι μόνο κέρδισε Grammy για τις κατηγορίες Best New Artist και Best Dance Recording, αλλά αφιέρωσε μία στιγμή για να καυτηριάσει τα μισογυνικά σχόλια του Neil Portnow που ακολούθησαν της τελετής του περασμένου έτους:

“Νομίζω, ότι θέλω να ξεκινήσω αναφέροντας πόσο με τιμά που είμαι υποψήφια φέτος, μαζί με τόσες πολλές γυναίκες, γιατί υποθέτω πως αυτήν τη χρονιά πραγματικά χρειάστηκε να ορθώσουμε το ανάστημά μας” .

Το κορίτσι μας, η Ariana η Grande μας, κέρδισε το Best Pop Vocal Album για το Sweetener, αν και δεν ήταν εκεί για να δεχτεί το βραβείο.

Και παρόλο που η Janelle Monáe δεν κατέληξε να κερδίζει σε καμιά από τις δύο υποψήφιες κατηγορίες που συμμετείχε, απολαύσαμε την εκπληκτική της εμφάνιση, που ερμήνευσε το “Make Me Feel” , η οποία άξιζε τον κόπο.

Η λεσβία καλλιτέχνιδα Brandi Carlile, η οποία είχε έξι υποψηφιότητες φέτος, κατόρθωσε να πάρει πακέτο για το σπίτι τρία βραβεία: Best Americana Album (By the Way, I Forgive You), το Best Roots Song, και το Best Roots Performance.

Η Kacey Musgraves κέρδισε πανηγυρικά τα βραβεία Best Country Album, Best Country Song, Best Country Solo Performance και το καλύτερο όλων Album of the Year. Ερμήνευσε καταπληκτικά το τραγούδι “Rainbow” .

Ακόμη, κέρδισε η H.E.R. για το Best Rap Album, η Greta Van Fleet για το Best Rock Album, η St. Vincent για το Best Rock Song, και η Beyoncé για το Best Urban Contemporary Album.

Οπότε ναι, φαίνεται ότι η Dua Lipa είχε δίκιο, πως, επιτέλους, οι γυναίκες ήταν περισσότερες φέτος και έφυγαν νικήτριες!




Δες και αυτό!