Τον βίασαν τον λήστεψαν και συνελήφθη για ομοφυλοφιλία

11/02/2019
από

Ο 22χρονος άνδρας εξαναγκάστηκε, επίσης, να υποβληθεί σε εξέταση στον πρωκτό όταν στράφηκε στην αστυνομία για βοήθεια.

Ακτιβιστές ζητούν την απελευθέρωση ενός 22χρονου άνδρα στην Τυνησία. Η αστυνομία τον συνέλαβε σύμφωνα με το νόμο κατά των ομοφυλοφίλων, όταν πήγε σε Αστυνομικό τμήμα της νότιας Τυνησιακής πόλης Sfax τον Ιανουάριο, για να αναφέρει βιασμό και ληστεία σε βάρος του.

Δηλαδή, πήγε να αναφέρει στο Τμήμα, ότι βιάστηκε ομαδικά από συμμορία και ότι μία ομάδα ανδρών, που είχε γνωρίσει από το διαδίκτυο, τον λήστεψε κι η αστυνομία τον έστειλε για εξέταση πρωκτού, τον συνέλαβε, τον φυλάκισε και πέρασε από δικαστήριο με την κατηγορία της ομοφυλοφυλίας.

Το Human Rights Watch (HRW) αναφέρει ότι οδηγήθηκε σε νοσοκομείο υποχρεωτικά, ώστε να υποβληθεί σε εξέταση πρωκτού, με σκοπό να διαπιστωθεί αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι. Τελικά, ο άνθρωπος πέρασε από την αίθουσα του δικαστηρίου σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, ως κατηγορούμενος, με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Το άρθρο 230 του ποινικού κώδικα της Τυνησίας τιμωρεί τη συναινετική συμπεριφορά σε ομόφυλη σεξουαλική πράξη, με φυλάκιση έως τριών ετών. Οι βιαστές και ληστές του παραμένουν ελεύθεροι.

Δύο άντρες συναντήθηκαν με τον άτυχο άνδρα στην πόλη Sfax, σύμφωνα με το Mambo Online, αφού πρώτα είχαν γνωριστεί από το Facebook.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με τον Anas (με αυτό το όνομα αναφέρεται ο άτυχος άνδρας) τον βίασαν και του έκλεψαν το τηλέφωνο και το σακάκι του. Όμως, σε μια διεστραμμένη απόδοση δικαιοσύνης, η αστυνομία συνέλαβε τον ίδιο κι από τότε είναι στη φυλακή.

Η ομάδα LGBTI δικαιωμάτων από την Τυνησία, Shams και All Out, έχει ξεκινήσει μια αναφορά, που καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιούσεφ Τσάουντ, να απελευθερώσει τον Anas: «Συνεχώς κακοποιείται και δέχεται επιθέσεις από τους συγκρατούμενους του και είναι στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης» , αναφέρεται.




Δες και αυτό!