Οι gay άνδρες ψηφίζουν περισσότερο αντι-LGBTI ακροδεξιούς πολιτικούς

04/02/2019
από

Ο Samuel Huneke, gay ιστορικός αποκάλυψε ότι οι gay άνδρες είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν δεξιά κόμματα.

Σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ εξέτασε τα στοιχεία δημοσκόπησης από 14 εκλογές σε πέντε δυτικές χώρες ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Βραζιλία και μπορεί τα συμπεράσματα να μην έχουν τη δυνατότητα γενίκευσης, καθώς το δείγμα δεν ήταν επαρκές, ωστόσο, οδηγούν σε σημαντικούς προβληματισμούς, καθώς η επιβεβαιώνεται μία τάση.

Διαπίστωσε, ότι στις ΗΠΑ τα LGBTI άτομα υποστήριζαν συντριπτικά το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά οι gay άνδρες ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξουν συντηρητικό ή ακροδεξιό κόμμα.

Στη Γαλλία το 2015 το 26% των gay και bi αντρών υποστήριξαν την Μαρίν Λεπέν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των straight ψηφοφόρων ήταν 16%. Ακόμη, ένα σημαντικό ποσοστό της gay ανδρικής κοινότητας ενίσχυσε με την ψήφο του το ομοφοβικό κόμμα του Μπολσονάρο στη Βραζιλία. Στη δε Μεγάλη Βρετανία το 26% των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στήριξε το Συντηρητικό κόμμα.

«Μια πρώτη ανάλυση των gay politics στις Ευρωπαϊκές κυρίως χώρες δείχνει ότι τα LGBTI άτομα και ειδικά οι gay άντρες δεν είναι απαραίτητα και προοδευτικοί ψηφοφόροι. Με την πρώτη αφορμή ψηφίζουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά και μισογυνικά σχήματα. Τα προοδευτικά κόμματα του πλανήτη κάνουν πολύ μεγάλο λάθος αν θεωρούν δεδομένη την ψήφο των gay ατόμων» .




Δες και αυτό!