Όχι στην άρση ασυλίας Κατσίκη για ομοφοβικές δηλώσεις

01/02/2019
από

‘Οχι στην άρση ασυλίας του Κωνσταντίνου Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις του σε συζήτηση στη Βουλή την 01/12 του 2016 που προκάλεσαν μηνυτήρια αναφορά από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε στη νομοθεσία περί κηρύγματος μίσους εναντίον κοινωνικών ομάδων. 

Στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Βουλή 195 βουλευτές ψήφισαν «όχι» , 45 ψήφισαν «ναι» και 5 παρών. Αντίστοιχη εισήγηση είχε κάνει και η επιτροπή δεοντολογίας όπου μόνον το ΚΚΕ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή.

Να σημειωθεί ότι ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κωνσταντίνος Κατσίκης επανέλαβε ουσιαστικά τις δηλώσεις του. Θύμισε ότι τότε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε αναρωτηθεί «αν ένας γκέι μπορεί να είναι μπέϊμπι σίτερ» και αν «ο δάσκαλος στην πρώτη δημοτικού, μπορεί να είναι δασκάλα στη δευτέρα δημοτικού». Το νομοσχέδιο στο οποίο είχε τοποθετηθεί αφορούσε ζητήματα διακρίσεων στην εργασία και περιλάμβανε και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Επίσης στην ψηφοφορία άρθηκε η ασυλία της Ελένης Ζαρούλια (ναι 243, όχι 1, παρών 1) για ζητήματα κληρονομικών διαφορών με συγγενή της ενώ δεν άρθηκε (ναι 2, όχι 243) η ασυλία του πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που μηνύθηκε από παμμακεδονικές οργανώσεις για συνέντευξή του.

πηγή: vouliwatch.gr



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!