Η Άλτρινχαμ θα φορέσει τα χρώματα του Pride σε αγώνα

01/02/2019
από

Η ομάδα της Άλτρινχαμ θα φορέσει τα χρώματα του Pride σε μια ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα της Άλτρινχαμ υποστηρίζει τον αγώνα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στο ποδόσφαιρο, φορώντας τη σημαία της LGBT+ κοινότητας, αντί για τα χρώματα που κανονικά φορά παίζοντας με τις κόκκινες και τις λευκές λωρίδες.

Είναι η πρώτη ομάδα που υιοθετεί τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να παίξει σε αγώνα σε ένα ολόκληρο κιτ αμφίεσης. Η εμφάνιση αυτή θα γίνει, όταν η ομάδα θα αντιμετωπίζει την Bradford (Park Avenue), στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής, Bill Waterson, σχολίασε ότι η κίνηση αυτή είναι “μια μεγάλη δήλωση” και “μια μικρή στιγμή της ιστορίας του ποδοσφαίρου” και πρόσθεσε:

“Πιστεύουμε ότι θα είναι για πρώτη φορά που, οπουδήποτε στον κόσμο, ένας ανώτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος, φορά ένα κιτ, που βασίζεται αποκλειστικά στη σημαία της LGBT υπερηφάνειας” .

Η κίνηση της Άλτρινχαμ υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ποδοσφαίρου και για μια μόνο ημέρα, το λογότυπο Football v Homophobia θα αντικαταστήσει τον χορηγό στις φανέλες των παικτών.

Όλα τα πουκάμισα, που θα φορεθούν από τους παίκτες, θα πωλούνται μετά τον αγώνα, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Pride Trust.

Η Kirsty Clarke, διευθύντρια αθλητισμού του LGBT φιλανθρωπικού ιδρύματος Stonewall, δήλωσε: “Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η Altrincham FC υποστηρίζει τα LGBT άτομα.”




Δες και αυτό!