Έρευνα για το πογκρόμ κατά των LGBT ατόμων στην Τσετσενία ζητούν Ρώσοι ακτιβιστές

31/01/2019
από

Ακτιβιστές το LGBT Network της Ρωσίας καταγγέλλουν το προφανές νέο πογκρόμ κατά των LGBT ατόμων της Τσετσενίας, ζητώντας τη διερεύνησή του.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Igor Kochetkov, την Τρίτη 29/01 κατέθεσε σε εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας (μια ομοσπονδιακή υπηρεσία παρόμοια με το FBI των ΗΠΑ) ζητώντας να γίνει εκτενής έρευνα για την παράνομη κράτηση τουλάχιστον 14 ατόμων, για τα βασανιστήρια και για τη δολοφονία ενός Ρώσου πολίτη, που είναι πιθανό ότι σκοτώθηκε από αστυνομικούς στην Τσετσενία.

https://www.instagram.com/p/BtOXD2ShQz0/?utm_source=ig_web_copy_link

Η οργάνωση καταγγέλλει ακόμη τη δίωξη εναντίον των LGBT+ ατόμων στην Τσετσενία υποστηρίζοντας ότι 40 άτομα συνελήφθησαν και δύο σκοτώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ο διαχειριστής μιας ομάδας κοινωνικών μέσων δικτύωσης για LGBT+ άτομα, συνελήφθη, στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, και οι επαφές του κατασχέθηκαν από τις αρχές.

“Οι κρατούμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, βασανίστηκαν με το ηλεκτρικό ρεύμα. Αναγκάστηκαν επίσης να υπογράψουν άδειες φόρμες” , ανέφερε η ρωσική ακτιβιστική οργάνωση σε σχετική δήλωση.

Ο δεύτερος κύκλος των gay διωγμών στην Τσετσενία έχει ξεκινήσει




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!