“Το φύλο χρησιμοποιείται ως όπλο καταπίεσης”

28/01/2019

Το non-binary άτομο, που ασχολείται με το μόντελινγκ και με τον ακτιβισμό, με το όνομα Rain Dove, πιστεύει ότι το φύλο συχνά χρησιμοποιείται “ως όπλο καταπίεσης των ανθρώπων” .

Μιλώντας στο PinkNews δήλωσε:

“Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το φύλο δεν είναι κάτι απαραίτητο, όταν θέλουμε για μιλήσουμε για την υγεία. Πιστεύω ακόμη, ότι εδώ και πολύ καιρό, το φύλο χρησιμοποιείται ως όπλο καταπίεσης των ανθρώπων, με σκοπό το να μείνουν περιορισμένοι και ότι πράγματι, περιόρισε τους ανθρώπους, από το να είναι τόσο ελεύθεροι, όσο πιθανόν θα ήθελαν. Η ιστορία πολλές φορές είναι ένα βαρίδι ή έχει δεσμά.” 

“Δε νομίζω ότι πρέπει να απαλλαγούμε εντελώς από το φύλο, γιατί μερικοί άνθρωποι το θέλουν, το χρειάζονται για να συνδεθούν με την ιστορία. Για παράδειγμα, γνωρίζω πολλά τρανς άτομα, που έχουν δώσει μάχες για την ταυτότητα φύλου τους και τις αντωνυμίες που προτιμούν. Για μένα μία αντωνυμία είναι απλά ένας ήχος κι ό,τι ακούω από αυτόν είναι θετικό. Αλλά, κάποιοι άνθρωποι ακούν κάτι παραπάνω: τον σεβασμό, το δικαίωμα να μπορούν να συνδέονται με την ιστορία. Κι αυτό το σέβομαι.” 




Δες και αυτό!