“Σήμερα, η δικαιοσύνη έχει μια δεύτερη ευκαιρία” #Justice4ZakZackie

23/01/2019
από

Η σελίδα Justice4ZakZackie γράφει σήμερα, με αφορμή τη δίκη του Αμβροσίου και μας θυμίζει τα λόγια του Ζακ:

“Σήμερα, Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, κάθεται για δεύτερη φορά στο ειδώλιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.
Ο μητροπολίτης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος για το εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015.
Στην απολογία του πρωτόδικα, το Μάρτιο του 2018 ο ιεράρχης υποστήριξε: «Όταν αυτοί είναι προκλητικοί, δεν θα καθίσω με σταυρωμένα τα χέρια, πάσσαλος πασσάλω κρούεται. […] Το “φτύστε τους” είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. […] Αν είχα ραβδί, θα χτυπούσα. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε». Και αθωώθηκε…
Σήμερα, η δικαιοσύνη έχει μια δεύτερη ευκαιρία.
#Justice4ZakZackie #Justice4All ” 

https://www.facebook.com/justice4ZakZackie/photos/a.436815366844815/499403413919343/?type=3&theater

 

Το κείμενο συνοδεύει ένα screenshot από ένα σχετικό ποστ του Ζακ από τις 15 Μαρτίου, που λέει:

Ο Αμβρόσιος, που στην “απολογίας” του απέναντι στις κατηγορίες για ρητορική μίσους και προτροπή σε βία είπε πως αν είχε πιστόλι και την άδεια του νόμου θα πυροβολούσε ένα από ΄μας για να ξεμπερδεύει, αθωώθηκε.

Το δικαστήριο, μόλις όπλισε αυτό το πιστόλι. Που φυσικά την σκανδάλη θα πατήσουν άλλοι για χάρη του. Στο όνομα της “χριστιανικής αγάπης” , θα την πατάνε άλλοι κάθε μέρα. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Και αυτός, όλοι σαν κι αυτόν, οι ηθικοί αυτουργοί, λάδι.

Αλλά κι εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω. Γιατί μας οπλίσατε κι εμάς. Όχι με πιστόλια, με οργή. Με μια οργή που θα νικήσει. Γιατί είναι δίκαιη.

Όχι σαν την “Δικαιοσύνη” σας, κανονικά.

Η δική του Μητροπολίτη Αμβρόσιου – συνεχής ενημέρωση




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!