Ομοφοβικός παρουσιαστής φυλακίστηκε επειδή πήρε συνέντευξη από gay άνδρα

21/01/2019

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας παρουσιαστής της αιγυπτιακής τηλεόρασης, επειδή πήρε συνέντευξη από έναν gay άνδρα.

Ο λόγος για τον Mohamed al-Gheit που εργάζεται στο δίκτυο LTC και κατηγορήθηκε ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία.

Ο παρουσιαστής, που έχει μιλήσει ανοιχτά εναντίον των gay ατόμων, τιμωρήθηκε με 12 μήνες φυλάκισης, σύμφωνα με μια δικαστική απόφαση.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσει το πόσο των 3.000 αιγυπτιακών λιρών ενώ μετά την φυλακή θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Τον περασμένο Αύγουστο ο al-Gheiti πήρε μια συνέντευξη από τον gay άνδρα σε μια εκπομπή σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Το πρόσωπο του gay άνδρα ήταν καλυμμένο κατά της διάρκεια της εκπομπής.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!