Η Όπερα του Παρισιού απολύει τον Πολούνιν λόγω των ομοφοβικών δηλώσεών του

16/01/2019
από

Η Όπερα του Παρισιού ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον διάσημο χορευτή Σεργκέι Πολούνιν, λόγω ρατσιστικών και ομοφοβικών δηλώσεών του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετείχε στην Λίμνη των Κύκνων με πρεμιέρα τον Φεβρουάριο.

Ο Πολούνιν ανέβασε ένα ποστ στο Instagram, μέσω του οποίου εξαπέλυε επίθεση κατά των gay χορευτών, λέγοντας ότι χρειάζεται να γίνουν «πιο άντρες» .

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο άνδρας πρέπει να είναι άνδρας και η γυναίκα να είναι γυναίκα και γι΄αυτόν τον λόγο έχετε @@. […] Σήμερα, οι γυναίκες προσπαθούν να πάρουν τον ανδρικό ρόλο, γιατί δεν πηγαίνετε μαζί τους και γιατί αποτελείτε ντροπή» . Αναφερόμενος στους gay χορευτές δήλωσε ακόμη ότι: «χρειάζονται ένα καλό χαστούκι. Οι άντρες είναι λύκοι, είναι λιοντάρια. Ο άνδρας είναι ο ηγέτης της οικογένειας.» 

Ο χορευτής, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στον παραδοσιακό στερεοτυπικό ρόλο του άνδρα και της σεξιστικής ερμηνείας του ανδρισμού, αλλά τα έβαλε και με τα υπέρβαρα άτομα, σε μία νέα ανάρτηση στο Instagram, όπου έγραψε:

«Ας χαστουκίζουμε τους χοντρούς ανθρώπους, όταν τους βλέπουμε. Θα τους βοηθήσουμε και θα τους ενθαρρύνουμε να χάσουν βάρος. Κανένας σεβασμός στην τεμπελιά» . Λίγο αργότερα, βέβαια, διέγραψε αυτήν την ανάρτηση.

Ο Πολούνιν, γεννήθηκε στην Ουκρανία, πήρε τη ρωσική υπηκοότητα τον Νοέμβριο και είναι μεγάλος θαυμαστής του Βλάντιμιρ Πούτιν τόσο, που έχει χτυπήσει τατού με το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη στο στήθος του. Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι προσεύχεται ο Πούτιν να κυριαρχήσει στον κόσμο, για «την οριστική νίκη απέναντι στο κακό» .

https://www.instagram.com/p/BslhjgXgfyE/

https://www.instagram.com/p/BsTPh9IgmOF/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο χορευτής έγινε ευρέως γνωστός, από τη συμμετοχή του στο videoclip του «Τake me to Church», το οποίο -τραγική ειρωνεία- καταδεικνύει τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Ο χορευτής της όπερας του Παρισιού Αντριέν Κουβέζ χαρακτήρισε ως «ντροπή» τα σχόλια Πολούνιν, υπογραμμίζοντας ότι “Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με εμάς” , ενώ η διευθύντρια της Όπερας του Παρισιού, Ορελί Ντιπόν δήλωσε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του, κατά τα άλλα, σπουδαίου χορευτή, δε συνάδουν με τις αξίες του οργανισμού και, ως εκ τούτου, ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας.




Δες και αυτό!