10 LGBT ταινίες για να τις δεις στο Netflix

15/01/2019
από

Το Netflix όλο και περισσότερο γίνεται η καλύτερη συντροφιά, όταν θέλεις να χουχουλιάσεις στο σπίτι, στα ζεστά, με ή και χωρίς παρέα. Κι επειδή εμείς είμαστε φαν της πλατφόρμας, συγκεντρώσαμε τις πιο καλές LGBT ταινίες, μιας και τέτοιες πληροφορίες δεν είναι να τις κρατάς μυστικό!

1. Η Ζωή της Αντέλ (Blue Is the Warmest Color)

Γαλλική ρομαντική, δραματική ταινία του 2013, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Αμπντελατίφ Κεσίς με πρωταγωνίστριες τις Λεά Σεντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Αντέλ (που την υποδύεται η Αντέλ Εξαρχόπουλος), μιας Γαλλίδας εφήβου, που ανακαλύπτει την επιθυμία και την ελευθερία, όταν μπαίνει στη ζωή της μια λεσβία ζωγράφος με μπλε μαλλιά (την υποδύεται η Λέα Σεντού). Στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013, η ταινία κέρδισε ομόφωνα τον Χρυσό Φοίνικα από την επίσημη επιτροπή και από το FIPRESCI. Η ζωή της Αντέλ βασίζεται σε ένα Γαλλικό κόμικ (graphic novel) του 2014 με τον τίτλο Το Μπλε και απέσπασε πολλά βραβεία και χαρακτηρίστηκε από πολλούς κριτικούς κινηματογράφου ως η καλύτερη ταινία του 2013.

2. Carol


Αμερικανό-Βρετανική αισθηματική δραματική ταινία του 2015, σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς. Το σενάριο γράφτηκε από τη Φίλις Νάγκι και βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ: “The Price of Salt” . Πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα και Σάρα Πόλσον. Η ταινία είναι ένα λεσβιακό ρομαντικό δράμα και αφορά την ιστορία ενός έρωτα μεταξύ δύο γυναικών, από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, στην πουριτανική Αμερική του 1952 και πως κατορθώνουν μέσα από προσωπικές θυσίες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη σχέση. Η ταινία παρότι είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015, ωστόσο δεν έκανε πρεμιέρα παρά στις 17 Μαΐου του 2015, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών. Στο Φεστιβάλ των Καννών η Μάρα κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, ενώ ο σκηνοθέτης Τοντ Χέινς, τον Queer Χρυσό Φοίνικα.

3. Duck Butter (Βούτυρο Πάπιας)


Αμερικανική ρομαντική κομεντί του 2018 σε σκηνοθεσία του Μιγκουέλ Αρτέτα, όπου πρωταγωνιστούν οι Άλια Σόουκατ, Λαία Κόστα, Μέι Ουίτμαν και Χονγκ Τσάου. Δύο νεαρές γυναίκες, που δεν πιστεύουν πια σε ειλικρινείς σχέσεις, ξεκινούν ένα 24ωρο ερωτικό πείραμα. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν όσο ο χρόνος πλησιάζει προς το τέλος.

4. G.B.F.


Αμερικανική ρομαντική κομεντί του 2013 σε σκηνοθεσία Ντάρεν Στέιν, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Γουίλετ και Πολ Ιακόνο. Η υπόθεση έχει ως εξής: Οι Tanner και Brent είναι κολλητοί φίλοι στο λύκειο, gay και ακόμη “in the closet”. Ο Brent αποζητά την προσοχή του κόσμου και πιστεύει ότι μπορεί να την αποκτήσει αν κάνει ένα coming out, γιατί τότε θα είναι το τελευταίο «αξεσουάρ» που πρέπει να αποκτήσουν όλα τα κορίτσια, δηλαδή έναν G.B.F. (Gay Best Friend).

5. God’s Own Country (Του Θεού η χώρα)


Βρετανική δραματική ταινία του 2017, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φράνσις Λι, ο οποίος υπογράφει και πρωταγωνιστούν οι Τζος Ο’ Κόνορ, Τζέμα Τζόουνς και Χάρι Λίστερ Σμιθ. Η υπόθεση είναι η εξής: Σε μια φάρμα στο Γιόρκσαϊρ, ένας απομονωμένος νεαρός κτηνοτρόφος κάνει ό,τι μπορεί για να στεριώσει το μέρος στο οποίο αφιέρωσε ο πατέρας του όλη του τη ζωή. Πνίγει συστηματικά τις καθημερινές του απογοητεύσεις στο ποτό κι επιδίδεται σε περιστασιακό σεξ με άλλους άνδρες, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη τού αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο. Το σκληρό τοπίο του βορρά της Βρετανίας καθρεφτίζει την αγωνία των ανθρώπων που εκτονώνουν κάθε επιθυμία τους στην επίπονη σωματική εργασία, μέχρι η γενναιοδωρία της φύσης να δώσει έδαφος στα ανείπωτα συναισθήματα.

6. King Cobra


Αμερικάνικη ταινία με λίγο έγκλημα, λίγο δράμα και χιούμορ του 2019, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κέλι, όπου πρωταγωνιστούν οι Γκάρρεττ Κλέιτον, Κρίστιαν Σλέιτερ και Μόλι Ρίνγκουαλντ. Η ιστορία της ταινία ακολουθεί έναν βετεράνο παραγωγό gay ταινιών και δύο ανταγωνιστές του εμπλέκονται σε απίθανα θανατηφόρα σκηνικά.

7. Milk


Αμερικανική βιογραφική, δραματική ταινία, παραγωγής 2008 βασισμένη στη ζωή του Αμερικανού πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο. Πρωταγωνιστεί ο Σον Πεν.

8. The Ornithologist (Ο ορνιθολόγος)


Ταινία μυστηρίου από τη Βραζιλία του 2017, σε σκηνοθεσία João Pedro Rodrigues. Η ιστορία ακολουθεί τον Φερνάντο, έναν μοναχικό ορνιθολόγο, που ψάχνει μαύρους πελαργούς, όταν παρασύρεται από ένα ρεύμα νερού.

9. Other People

Γλυκόπικρη δραματική indie αισθητικής κομεντί του 2016 σε σκηνοθεσία Κρις Κέλλυ. Υπόθεση: Ο David είναι ένας γκέι κωμικός που ζει στην Νέα Υόρκη και διανύει το χειρότερο έτος της ζωής του καθώς παλεύει να αποκτήσει αναγνώριση στο επάγγελμά του και να διαχειριστεί τον χωρισμό του. Μέσα στον όλο χαμό ξαφνικά αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του στο Σακραμέντο, για να βοηθήσει την μητέρα του, η οποία έχει καρκίνο. Αυτό για τον David σημαίνει πως αναγκάζεται να επιστρέψει σε ένα συντηρητικό, θρησκευόμενο σπίτι, με μια οικογένεια με την οποία είχε κόψει επαφές.

10. Princess Cyd


Δραματική ρομαντική ταινία από την Ιρλανδία του 2017, σε σκηνοθεσία Stephen Cone. Η ιστορία ακολουθεί μία 16χρονη αθλήτρια Cyd Loughlin που επισκέπτεται τη θεία της στο Σικάγο το καλοκαίρι και ερωτεύεται μία κοπέλα.




Δες και αυτό!