Συμμορία ανδρών χτυπούσε gay μέσω Grindr

13/01/2019
από

Την Τρίτη (8 Ιανουαρίου), η ομοσπονδιακή επιτροπή στο Τέξας κατηγόρησε δύο άνδρες που χρησιμοποιούσαν το Grindr για να επιτεθούν και να ληστέψουν gay άνδρες. Οι ίδιοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας που διέπραττε εγκλήματα μίσους.

Το δικαστήριο κατηγόρησε τον 19χρονο Daniel Jenkins και τον 24χρονο Michael Atkinson.
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Τέξας, οι Jenkins και Atkinson χρησιμοποίησαν τη δημοφιλή εφαρμογή για να «δελεάσουν» τους άνδρες σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στόχος ήταν τουλάχιστον εννέα άτομα μεταξύ ατόμων 19 και 57 ετών.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Erin Nealy Cox της Βόρειας Επαρχίας του Τέξας αποκάλυψε επίσης ότι τουλάχιστον «πέντε θύματα υπέστησαν σωματική βία, ένας επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα αντικείμενο και ένας ήταν μολυσμένος με περιττώματα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Jenkins και Atkinson είχαν πυροβόλα όπλα όπου απειλούσαν τα θύματα τους.

Τον περασμένο Μάιο, στο Τέξας τέσσερις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για παρόμοια εγκλήματα. Όλοι καταδικάστηκαν από 10 έως 20 χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή.

Αυτοί οι άντρες δήλωναν gay στο Grindr και στη συνέχεια σχεδίαζαν να συναντήσουν προσωπικά τα θύματά τους. Μόλις γνώριζαν τους gay άνδρες από την εφαρμογή, τους επιτίθονταν, τους έδεναν και τους έκλεβαν.

Ο δικηγόρος Joseph D. Brown δήλωσε ότι η υπόθεση «υπογραμμίζει τον κίνδυνο του Διαδικτύου» και συγκεκριμένα των εφαρμογών.




Δες και αυτό!