Ομάδα δώδεκα ανδρών ξυλοκόπησε άγρια gay άνδρα στην Ιταλία

11/01/2019
από

«Άσχημε π@$%^&, θα σε σκοτώσουμε.» 

Υπήρχαν μάρτυρες που είδαν το περιστατικό και επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα.

Ένας γκέι άνδρας ήταν το θύμα της βίαιης ομοφοβικής επίθεσης στην Ιταλία, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Τορίνο. Ο Leonardo στα 53 του χρόνια κι ενώ βρισκόταν στην αυλή της πολυκατοικίας του στο Τορίνο, κλήθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με δώδεκα θρασύδειλους ομοφοβικούς άνδρες.

Η ομάδα των δώδεκα τον περικύκλωσε, απαίτησε να τους δώσει τα τσιγάρα του, κι επειδή ήξεραν ότι είναι γκέι και ζει στο κτίριο με τον σύντροφό του, άρχισαν να του επιτίθενται με ομοφοβικές προσβολές. Στη συνέχεια προχώρησαν στην εκτέλεση και του απώτερου σκοπού, που είχαν από την αρχή, να του επιτεθούν και σωματικά.

Ο Leonardo υποφέρει από σπασμένη μύτη, σπασμένο διάφραγμα και από πολλαπλούς μώλωπες και τραυματισμούς σε όλο το σώμα. Υπέστη ακόμη εσωτερική αιμορραγία.

Οι δράστες του πήραν τα κλειδιά της τσάντας και του σπιτιού του.

Ο Leonardo μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Molineette, όπου θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Η ομάδα για τα LGBTI δικαιώματα του Τορίνο καταδίκασε την επίθεση:

«Αυτή η ομάδα των δώδεκα νεαρών ομοφοβικών κακοποιών δείχνει ότι είναι δειλοί, κρύβονται στην ασφάλεια των αριθμών. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι οι γείτονες ήταν αδιάφοροι. Πολλοί μάρτυρες είδαν τον ξυλοδαρμό και επέλεξαν να μην παρέμβουν. Το σημερινό εθνικό πολιτικό κλίμα δείχνει την ίδια εκκωφαντική αδιαφορία για τα εγκλήματα μίσους. Είναι επίσης επείγον και απαραίτητο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!