Η κλινική στη Μάλτα που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε τρανς άτομα

10/01/2019
από

Περίπου 35 άτομα έχουν δεχτεί ήδη τις υπηρεσίες της νέας κλινικής φύλου που άνοιξε στη Μάλτα στα μέσα Νοέμβρη. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός υγείας δήλωσαν πως η κλινική άνοιξε προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν σωστή φροντίδα υγείας.

Ο λόγος για την κλινική Mtarfa, που άρχισε να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σχετικά με το φύλο στις 14 Νοεμβρίου 2018. Στόχος της είναι να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στα άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας αποτελούμενη από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς.

Τα άτομα έχουν πρόσβαση τόσο σε ορμονική όσο και χειρουργική θεραπεία στη κλινική. Άλλες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν γυναικολογία, ουρολογία, αναπαραγωγική φροντίδα και φωνητική θεραπεία.

Η κυβέρνηση της Μάλτας αποφάσισε να ανοίξει την κλινική μετά από διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης στις αρχές του 2018.

Η Μάλτα είναι ένα μικρό νησί της Μεσογείου με πληθυσμό 460,300 ανθρώπων και συχνά κατέχει ηγετική θέση σε LGBT θέματα. Βρίσκεται στη κορυφή του ILGA (Διενθής Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex οργάνωση), εδώ και δύο χρόνια κατατάσσοντας την μέσα στις 49 χώρες της ετήσιας αναφοράς για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα LGBT άτομα.

Η Μάλτα αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, εισήγαγε νόμους για ίση πρακτική στις θεραπείες διόρθωσης φύλου. Το 2017, ορκίστηκε να δημιουργήσει κλινική φύλου που θα προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες σε όλα τα τρανς άτομα, ενώ δήλωσε ότι εξακολουθεί να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους φορείς για να βεβαιωθεί ότι οι πολιτικές της ήταν ακριβείς.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!