Ο πρώτος τρανς άνδρας που κυοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

09/01/2019
από

Ο πρώτος τρανς άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, που κυοφόρησε, έδωσε μία μεγάλη μάχη, όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο Hayden Cross, 21 ετών, από το Gloucester, σταμάτησε τη φυλομετάβασή του το 2016, για να κυοφορήσει τη μικρή του κόρη, την Trinity-Leigh, η οποία γεννήθηκε το 2017.

Ο Cross είπε ότι διακινήθηκαν πολλά αισθήματα μέσα του, αλλά δεν αισθανόταν ότι είχε επαρκή υποστήριξη. Ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί και γι’ αυτό το λόγο είχε καταψύξει μερικά ωάρια πριν ακόμη ξεκινήσει τη φυλομετάβαση.

Οι γιατροί του αρνήθηκαν μία θεραπεία ύψους 4000£, οπότε αποφάσισε να βρει κάποιον δωρητή σπέρματος, μέσω του διαδικτύου, και κατάφερε να μείνει έγκυος στην Trinity-Leigh μέσα στο 2016 με ενδομήτρια σπερματέγχυση με σύριγγα.

“Ήθελα ένα βιολογικό παιδί, για να κάνω τη δική μου οικογένεια. Δεν ξέρω αν θέλω μία μακροχρόνια σχέση για το μέλλον. Δε θέλω να περιμένω, γιατί απλά μπορεί και να μη θελήσω και ποτέ. Ήξερα, όμως, ότι ήθελα να κάνω οικογένεια, χωρίς να χρειάζεται να βασίζομαι σε κάποιο άλλο άτομο.” 

Ο Cross είπε ακόμη ότι η εγκυμοσύνη του, ως τρανς άνδρας, δεν ήταν πολύ εύκολη κι ότι δεν είχε την υποστήριξη που χρειαζόταν: “Τελικά, βρήκα στήριξη. Στην αρχή, όμως, ήταν κάτι καινούργιο για όλους, οπότε κανείς δεν το καταλάβαινε πολύ καλά, αλλά τώρα υπάρχει στήριξη εκεί έξω.” 

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε ακόμη για το αν αισθανόταν έτοιμος να κάνει οικογένεια σε ηλικία μόλις 20 ετών κι εκείνος απάντησε:

“Δεν αισθανόμουν έτοιμος – όχι 100%. Αλλά τώρα όλα έχουν πάει ρολόι, και προχωρούμε μια χαρά. Δε θα πω ψέματα, ήταν πολύ παράξενα. Είχα πολλά συναισθήματα. Ήταν πολύ δύσκολο.” 

Το όνειρό του είναι να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, ώστε να την αφήσει στην κόρη του: “Θέλω να επιστρέψω στην αγορά εργασίας, να στήσω τη δική μου επιχείρηση. Όλα όσα έχω κάνει είναι για εκείνη – οπότε θέλω να σιγουρευτώ ότι ζω μια καλή ζωή. Είμαι χαρούμενη κι η κόρη είναι κι εκείνη χαρούμενη.” 

Όσον αφορά την ταυτότητα φύλου του και το αν θα μιλήσει γι’ αυτό στην κόρη του λέει:

“Θα πω του παιδιού μου να κάτσει και θα της εξηγήσω – Δεν πρόκειται να κρύψω τίποτα και ελπίζω ότι το παιδί μου θα είναι ανοιχτόμυαλο.” 




Δες και αυτό!