Αυστριακό δικαστήριο νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

03/01/2019
από

Το συνταγματικό δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε ότι τα gay ζευγάρια θα μπορούν να παντρευτούν από τις αρχές του 2019, αποφασίζοντας ότι οι υφιστάμενοι νόμοι εισάγουν διακρίσεις.

Η κίνηση αυτή φέρνει την Αυστρία σε ευθυγράμμιση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ισπανία.

Τα ομόφυλα ζευγάρια στην Αυστρία είχαν τη δυνατότητα να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης από το 2010, αλλά μέχρι σήμερα δε μπόρεσαν να παντρευτούν.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέτασε το νόμο του 2009, ύστερα από καταγγελία δύο γυναικών, που τους αρνήθηκε η άδεια να προχωρήσουν σε επίσημο γάμο, από τις αρχές της Βιέννης.

Σε απόφαση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το δικαστήριο είχε αποφανθεί, ότι οι περιορισμοί για τα ομόφυλα ζευγάρια θα αρθούν στα τέλη του 2018, εκτός εάν η ίδια η κυβέρνηση το κάνει νωρίτερα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο δήλωσε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα παραμείνει μια επιλογή και μετά την αλλαγή του νόμου και θα είναι διαθέσιμο και για τα straight ζευγάρια.

Σε μια δήλωση, το συνταγματικό δικαστήριο της Αυστρίας υπογράμμισε ότι “η διάκριση μεταξύ γάμου και συμφώνου συμβίωσης δε μπορεί πλέον να διατηρηθεί, χωρίς διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών” , προσθέτοντας ότι η διατήρηση των δύο υποδεικνύει ότι “τα άτομα με gay σεξουαλικό προσανατολισμό δεν είναι ίσα με τα άτομα με straight σεξουαλικό προσανατολισμό” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...