Τα διαβατήρια των Η.Π.Α αναγνωρίζουν τα ΛΟΑΔ δικαιώματα

17/01/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το State Department κάνει το μεγάλο βήμα και αλλάζει τις αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίου.

Από την πρώτη Φεβρουαρίου, η αίτηση την οποία συμπληρώνουν οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών για την έκδοση διαβατηρίου, αλλάζει μιας και πλέον στον αριθμό 10, στον οποίο πρέπει να κανείς να συπληρώσει τα στοιχεία των γονέων και ειδικότερα τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας του, θα αναγράφεται πλέον Γονέας 1 και Γονέας 2.

Βέβαια αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αναφέρει μόνο γονέας 1 και γονέας 2 αλλά η νέα αίτηση θα αναφέρει και τα δύο ( Πατέρας / Γονέας 1 ). 

Σε δήλωση του State Depapartment αυτή η αλλαγή στην αίτηση διαβατηρίου γίνεται για να υπάρχει ουδετερότητα όσο αφορά το φύλο των γονέων καθώς και για την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων οικογενειών.

Οι ΛΟΑΤ οργανώσεις στις ΗΠΑ συγχέρουν τη Hillary Clinton για αυτή την αλλαγή και εμείς το ίδιο ελπίζοντας οτι και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης θα κάνουν το ίδιο. 

Η αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες μιας χώρας είναι τεράστιο βήμα, το οποίο αξίζει να ακολουθήσουν και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Γιατί οι υποχρεώσεις είναι ίσες, αλλά τα δικαιώματα περιμένουν ακόμα… Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!