Αυτές είναι ΛΟΑΤΚΙ προσωπικότητες που χάσαμε το 2018

24/12/2018

Διάσημες και γνωστές lgbt+ προσωπικότητες που έχασαν τη ζωή τους το 2018, κάνοντας τον κόσμο μας λίγο πιο σκοτεινό.

Ζακ Κωστόπουλος

Ο ακτιβιστής και drag queen, ο (δικός μας) Ζακ δολοφονήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Πλάνα από βίντεο δείχνουν τον Κωστόπουλο να προσπαθεί να διαφύγει από ένα μαγαζί και να πέφτει στο έδαφος δεχόμενος κλωτσιές από δύο άνδρες, καθώς οι γύρω παρακολουθούσαν. Στη συνέχεια δέχτηκε χτυπήματα από την αστυνομία και του περάστηκαν χειροπέδες προτού τοποθετηθεί σε φορείο. Υπέκυψε στους τραυματισμούς του καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Δύο άτομα από το συμβάν έχουν κατηγορηθεί σχετικά με τον θάνατό του, και 4 αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Tab Hunter

Ο μύθος του Hollywood, Tab Hunter, απεβίωσε στις 8 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών. Ο Hunter γεννήθηκε ως Arthur Gelien στη Νέα Υόρκη το 1931. Μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τη μητέρα του μετά τον χωρισμό των γονιών του ενώ ήταν ακόμα παιδί. Έγινε γνωστός στο Hollywood κατά τη δεκαετία του ’50. Έπειτα από πολλές φήμες, ο Hunter παραδέχτηκε δημόσια τη σεξουαλικότητά του στο δημοφιλές ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, το 2005, ‘’Τab Hunter Confidential’’. Άφησε πίσω του τον σύντροφό του επί 35 χρόνια, τον παραγωγό Allan Glaser.

Isauro Cairo

Ο φωτογράφος Isauro Cairo, γεννημένος το 1972, σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Τεχνών του Μεξικό, στην πόλη του Μεξικό, κατά τη διάρκεια των ετών 1995-2000, πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 2002. Έγινε γνωστός ως φωτογράφος, δουλεύοντας στο κατάστημα Saks Fifth Avenue και στη μεξικανική Vogue. Έγινε ακόμα πιο γνωστός για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του που απεικονίζουν άνδρες-έχοντας φωτογραφίσει εκατοντάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών. Το 2016, ο Cairo υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβάνοντας κάταγμα στην πλάτη, μετά από μία πτώση από μπαλκόνι, στην επιστροφή από επαγγελματικό ταξίδι στο Μεξικό. Κατέγραψε μέρος της ανάρρωσής του μέσω των φωτογραφιών του, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναπερπατήσει και περιορίστηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Απεβίωσε φέτος στα μέσα του Οκτωβρίου.

Mariasilvia Spolato

Η ΛΟΑΤΙ ακτιβίστρια Mariasilvia Spolato ήταν το θέμα των τίτλων εφημερίδων στην Ιταλία όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη. Κρατούσε ταμπέλες σε μια συγκέντρωση στη Ρώμη το 1972 που έδειχναν τη σεξουαλικότητά της. Ο Ιταλικός Τύπος έφερε φωτογραφίες της αποκαλύπτοντάς έτσι τη σεξουαλικότητά της σε όποιον τη γνώριζε. Έπειτα έχασε τη δουλειά και τη σύντροφό της και κατέληξε άστεγη για πολλά χρόνια. Απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου σε έναν οίκο ευγηρίας στο Μπολζάνο, σε ηλικία 83 ετών.

Dale Winton

Ο βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Dale Winton απεβίωσε τον Απρίλιο σε ηλικία 62 ετών. Ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια. Ο Winston ήταν γνωστός και πολύ αγαπητός στις βρετανικές τηλεοπτικές οθόνες. Ξεκίνησε την καριέρα του ως DJ σε κλαμπ και σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έγινε διάσημος με το τηλεπαιχνίδι Supermarket Sweep στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το έξυπνο χιούμορ του, η θέρμη και η επιτηδευμένα κιτς περσόνα του, τού χάρισαν επιτυχία. Μετέπειτα έγινε παρουσιαστής σε δημοφιλείς εκπομπές όπως το National Lottery: In It To Win It και το Hole In The Wall.

Soni Wolf

H Soni Wolf, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Dykes on Bikes στο Σαν Φρανσίσκο, απεβίωσε στις 25 Απριλίου σε ηλικία 69 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από φυσικά αίτια, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η Wolf ήταν επίσης αφοσιωμένη υπερασπίστρια των ΛΟΑΤΚ δικαιωμάτων και ‘’μία συναρπαστική ηγέτιδα του κινήματος για τη λεσβιακή υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια’’, σύμφωνα με δήλωση του κινήματος- τώρα πια γνωστό ως Women’s Motorcycle Contingent. Μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του ’70 και συμμετείχε στη πρώτη συγκέντρωση των Dykes on Bikes, στην αρχή της πορείας υπερηφάνειας της πόλης, το 1976.

Casey Hoke

Ο 21χρονος Casey Hoke, κάτοικος της Καλιφόρνια, τρανς ακτιβιστής και δημόσιος ομιλητής, αυτοκτόνησε στις 8 Οκτωβρίου μετά από μάχες με τη ψυχική του ασθένεια. Ο Hoke ως μαθητής ήταν πρεσβευτής του GLSEN (Γκέι, Λεσβιακό και Στρέιτ Δίκτυο για την Εκπαίδευση), και ο οργανισμός αυτός ήταν ένας από τους πολλούς που του απέτισαν φόρο τιμής. ‘’Γνώριζα τον Casey από όταν ήταν στο Λύκειο, και ήταν αξιοσημείωτη πηγή φωτός, αγάπης, τέχνης και δύναμης στον κόσμο’’ δήλωσε στο LA Blade η διευθύντρια του GLSEN, Δρ. Eliza Byard.

Timmy Matley

Ο 36χρονος Ιρλανδός τραγουδιστής Matley ήταν ένα από τα μέλη ενός ανδρικού μουσικού συγκροτήματος ονομαζόμενο The Overtones, το οποίο είχε σταθερή επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Απεβίωσε στις 4 Απριλίου μετά από πτώση από το μπαλκόνι του διαμερίσματος ενός φίλου του, το οποίο βρισκόταν στον 13ο όροφο. Μια μεταγενέστερη έρευνα έδειξε ότι απεβίωσε καθώς ήταν υπό την επήρεια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβάνοντας και θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος. Αργότερα, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος του απέτισαν φόρο τιμής δηλώνοντας: ‘’ Ο Timmy, ο αστείος, ταλαντούχος, υπέροχος, φίλος, συνεργάτης και αδελφός, ήταν πολύ αγαπητός και θα μας λείψει πολύ’’.

Craig Zadan

O Craig Zadan, ένας πολύ επιτυχημένος παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου, απεβίωσε στις 20 Αυγούστου σε ηλικία 69 ετών, στο σπίτι του στο Hollywood μετά από επιπλοκές από μία πρόσφατη εγχείρηση αντικατάστασης άρθρωσης ώμου. Η Barbra Streisand, ο Neil Patrick Harris και ο Hugh Jackman είναι κάποιοι από τα γνωστά ονόματα που του απέτισαν φόρο τιμής. Η Bette Midler τον αποκάλεσε έναν θαυμάσιο άνθρωπο και σπουδαίο φίλο, ο οποίος ήταν ‘’απολύτως αφοσιωμένος στο να αποκαταστήσει το αμερικανικό μιούζικαλ στο μέρος που του αξίζει στις καρδιές μας’’.

Sophie Gradon

Η πρώην Μις Μεγάλη Βρετανία και διαγωνιζόμενη του Love Island Sophie Gradon, απεβίωσε τον Ιούνιο σε ηλικία 32 ετών, στο σπίτι των γονιών της στη Northumbria. Η Gradon εμφανίστηκε το 2016 στην επιτυχημένη εκπομπή του καναλιού ITV, Love Island, όπου ‘’ζευγάρωσε’’ με την Katie Salmon. Όταν απεβίωσε, το τότε αγόρι της, Aaron Armstrong, δημοσίευσε ένα συγκινητικό φόρο τιμής ανακοινώνοντας τον θάνατό της και λέγοντας ‘’Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το χαμόγελο σε αγαπάω τόσο πολύ μωρό μου είσαι όλος μου ο κόσμος για πάντα’’. Ο Aaron απεβίωσε λίγες μέρες μετά την κηδεία της Gradon. Πιστεύεται ότι και οι δύο αυτοκτόνησαν.

Gary Beach

Ο βετεράνος ηθοποιός του Broadway, Gary Beach, απεβίωσε τον Ιούλιο σε ηλικία 70 ετών, στο σπίτι του στο Palm Springs στην Καλιφόρνια. Ο Beach ήταν εξαιρετικός καλλιτέχνης και μεγάλη παρουσία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ήταν 3 φορές υποψήφιος για βραβείο Tony, και είχε κερδίσει το βραβείο μια φορά. Τα πρώτα του εύσημα τα πήρε το 1994 όταν έπαιξε πρώτος στο Broadway τον Lumiere το κηροπήγιο στη διασκευή της ταινίας της Ντίσνεϋ ‘’Η πεντάμορφη και το τέρας’’. Αργότερα, το 2001, κέρδισε το βραβείο Tony στην κατηγορία του ηθοποιού εμφανιζόμενου σε μιούζικαλ, για τον ρόλο του φανταχτερού σκηνοθέτη Roger DeBris, στη σάτιρα του Mel Brooks ‘’Δύο τρελοί τρελοί παραγωγοί’’.

Ellen Loo

Μία από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες του Χονγκ Κονγκ, η Joyce Ellen Loo, απεβίωσε στις 4 Αυγούστου σε ηλικία 32 ετών. Η Loo αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά της όταν δήλωσε ότι είχε παντρευτεί την εικονολήπτρια Fisher Yu. Είχε επίσης μιλήσει για την πάλη της με θέματα σχετικά με τη ψυχική υγεία. Η αδελφή της Loo έγραψε ένα εγκάρδιο μήνυμα στη σελίδα της τραγουδίστριας στο facebook, επιβεβαιώνοντας ότι είχε αυτοκτονήσει. ‘’Η διπολική διαταραχή είναι φρικτή, και η lu kai-Tung (το κινεζικό όνομα της Loo), ήταν αρκετά θαρραλέα ώστε να πολεμήσει αυτήν την πάθηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβάνοντας το να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά της, ελπίζοντας ότι η εμπειρία της θα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους με τα ίδια προβλήματα’’.

Ruby Venezuela

H Ruby Venezuela, είναι μια drag queen από το Ηνωμένο Βασίλειο, απεβίωσε στις 10 Αυγούστου μετά από περίοδο ασθένειας. H Venezuela γεννήθηκε ως Brian Pearce και μεγάλωσε στο Plymouth, όπου ξεκίνησε την καριέρα του στο drag. Μετακόμισε στο Λονδίνο για να δουλέψει ως καλλιτέχνης σε βιτρίνες του Harrods, αλλά τελικά το εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στο καμπαρέ. Ήταν πιο γνωστή ως παρουσιάστρια των θεαμάτων στο Madame Jo Jo’s στο Soho τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Lindsay Kemp

Ο βρετανός χορευτής, μίμος και χορογράφος Lindsay Kemp απεβίωσε στις 24 Αυγούστου σε ηλικία 80 ετών στο σπίτι του στην Ιταλία. Ο Kemp, ο οποίος ήταν από το Λίβερπουλ, κέρδισε υποτροφία στο Ballet Rambert αφού συμπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Δημιούργησε τη δική του σχολή χορού τη δεκαετία του ’60 και έγινε γνωστός για το έργο του ως μίμος. Συνεργάστηκε με έναν νεαρό David Bowie στα τέλη της δεκαετίας του ’60, και ήταν εραστές για σύντομο χρονικό διάστημα. Η τραγουδίστρια Kate Bush ήταν ακόμα μία καλλιτέχνης που είχε συνεργαστεί μαζί του. Είπε στο κανάλι BBC: ‘’Το να τον αποκαλείς μίμο είναι σαν να αποκαλείς τον Μότσαρτ πιανίστα. Ήταν πολύ θαρραλέος, πολύ αστείος, και πάνω από όλα, απίστευτα εμψυχωτικός’’.

Connie Kurtz

Η πρωτοπόρος Αμερικανή ΛΟΑΤΙ ακτιβίστρια Connie Kurtz απεβίωσε στις 27 Μαΐου σε ηλικία. 83 ετών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δεκαετιών ακτιβισμού υπέρ της ΛΟΑΤΙ κοινότητας, πήρε πιο πρόσφατα τα εύσημα για τη δουλειά της σχετικά με τον νόμο του 2017 για τους γηραιότερους αμερικανούς ΛΟΑΤ (2017 LGBT Elder Americans act) , μαζί με τη σύζυγό της Ruth Berman. Το θέσπισμα αυτό ήταν επέκταση του νόμου για τους γηραιότερους αμερικανούς (Older Americans Act), το οποίο χαρακτήριζε τους γηραιότερους ΛΟΑΤ ως ευάλωτους, έτσι ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες τους.

David Buckel

Η αστυνομία βρήκε τη σορό του διακεκριμένου δικηγόρου των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων David Buckel, ετών 60, στις 14 Απριλίου στο Prospect Park στο Μπρούκλιν. Αυτοκτόνησε βάζοντας φωτιά στον εαυτό του. Μέσω ενός σημειώματος αυτοκτονίας και επιστολών σταλμένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε ότι ο θάνατός του ήταν μία διαμαρτυρία κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής. ‘’Η ρύπανση συντρίβει τον πλανήτη μας κάνοντάς τον σιγά σιγά μη κατοικήσιμο, μέσω της ατμόσφαιρας, του εδάφους, του νερού και του καιρού’’, δήλωσε. ‘’Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν πια ανθυγιεινό αέρα εξαιτίας των καυσίμων και πολλοί πεθαίνουν πρόωρα ως αποτέλεσμα-ο πρόωρος θάνατός μου, οφειλόμενος σε ορυκτό καύσιμο, αντικατοπτρίζει το τί κάνουμε στους εαυτούς μας’’. Ο Buckel ήταν προηγουμένως ο επικεφαλής στα σχετικά με τον γάμο πρότζεκτ στην οργάνωση Lambda Legal. Οδήγησε τη λειτουργία της οργάνωσης σε εθνικό επίπεδο, επιδιώκοντας την ελευθερία των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του μαχόμενος υπέρ των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων.

Judy Blame

Ο σεβαστός βρετανός στυλίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής και σχεδιαστής κοσμημάτων Judy Blame απεβίωσε τον Φεβρουάριο σε ηλικία 58 ετών. Γεννημένος ως Chris Barnes στο Leatherhead της Αγγλίας, μετακόμισε στο Λονδίνο στα 17 του και εντάχθηκε στη νέα post-punk και νεορομαντική σκηνή. Σύναψε φιλία με τους Leigh Bowery και Boy George, και ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά του κοσμήματα από αλυσίδες και κόκκαλα συλλεγμένα από τις όχθες του ποταμού Τάμεση. Σύντομα άρχισε να σχεδιάζει για σημαντικά περιοδικά μόδας της δεκαετίας του ’80 όπως τα The Face και i-D. Πενθώντας τον θάνατό του, ο εκδότης της βρετανικής Vogue Edward Enninful εγκωμίασε την ‘’ασυναγώνιστη δημιουργικότητα’’ του Blame.

Joel Taylor

Ο μετεωρολόγος Joel Taylor, πρωταγωνιστής της εκπομπής Storm Chasers του Discovery Channel, βρέθηκε νεκρός στις 23 Ιανουαρίου. Ο 38χρονος βρέθηκε στην καμπίνα του κατά τη διάρκεια της γκέι κρουαζιέρας Atlantis, ενώ το πλοίο Royal Caribbean, Harmony of the Seas είχε αγκυροβολήσει στο Πουέρτο Ρίκο. Άλλοι επιβάτες ανέφεραν ότι ο Taylor κατέρρευσε στην πίστα ενός πάρτι στο πλοίο, προτού τον πάνε πίσω στην καμπίνα του. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Bob Smith

Ο κωμικός Bob Smith, ετών 59, απεβίωσε στις 20 Ιανουαρίου, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Η αιτία του θανάτου του ήταν επιπλοκές από τη νόσο της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνση (ALS). Ο Smith, γκέι κωμικός και βραβευμένος συγγραφέας, ήταν πιο γνωστός ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος κωμικός που εμφανίστηκε στην εκπομπή The Tonight Show, πέρα από πολλές άλλες εμφανίσεις στην αμερικανική τηλεόραση. Έγραψε πολυάριθμες εκπομπές όπως το Roseanne, και συμμετείχε τακτικά σε ΛΟΑΤΙ έντυπα όπως τα Advocate και Out Magazine.

Matt Palazzolo

Ο ΛΟΑΤΙ ακτιβιστής Matt Palazzolo απεβίωσε στις 9 Ιανουαρίου ενώ έκανε πεζοπορία στην Αυστραλία. Ο Palazzolo, 33, ανήκε στη γκέι κοινότητα του Λος Άντζελες, στο West Hollywood. Ήταν επίσης και ηθοποιός, και είχε εμφανιστεί στις σειρές Bloomers και Switched at Birth. Έκανε πεζοπορία στο βουνό Solder, την τέταρτη υψηλότερη κορυφή στη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας. Η θερμοκρασία ήταν 42 βαθμοί Κελσίου, καθώς ο Palazzolo έκανε πεζοπορία στο βουνό ύψους 1380 μέτρων μαζί με έναν φίλο. Πέθανε από θερμοπληξία.

Miss Colombia

Ο Ms Colombia, το βαφτιστικό όνομα του οποίου ήταν Osvaldo Gomez, ήταν προηγουμένως δικηγόρος και μετακόμισε από την Κολομβία στη Νέα Υόρκη το 1975 για να διαφύγει τη δίωξή του λόγω της σεξουαλικότητάς του. Αργότερα, άρχισε να ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία, και οι πολύχρωμες και περίτεχνες ενδυμασίες του ήταν μία σταθερά στις παρελάσεις Υπερηφάνειας της πόλης και σε άλλες εκδηλώσεις. Ήταν 64 ετών όταν το πτώμα του βρέθηκε στο πάρκο Jacob Riis, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περίπτωση κάποιας εγκληματικής ενέργειας εναντίον του.

Jael Strauss

Το μοντέλο Jael Strauss έγινε γνωστό μέσα από τη συμμετοχή του στον 8ο κύκλο του America’s Next Top Model. Πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 34 ετών στις αρχές του Δεκεμβρίου. Η Strauss, γνωστή για τα τατουάζ και το πανκ στυλ της, ανακοίνωσε πριν δύο μήνες ότι διαγνώσθηκε με 4ου σταδίου καρκίνο του μαστού. Η Tyra Banks, η παρουσιάστρια της μακρόχρονης ριάλιτυ σειράς, ήταν ανάμεσα στα άτομα που απέτιναν φόρο τιμής. ‘’Το Top Model έχασε μία υπέροχη ψυχή’’, έγραψε στο twitter. ‘’Θα θυμόμαστε όλοι την Jael, τη λατρεία της για τη διασκέδαση και την όμορφη ψυχή της’’,

Pete Shelley

Ο Pete Shelley, ο άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών στις 6 Δεκεμβρίου. Θεωρείται ότι ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή. Ήταν γνωστός ως ο τραγουδιστής του πανκ ροκ συγκροτήματος Buzzcocks. Το πιο γνωστό τραγούδι του συγκροτήματος, Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve) είχε γραφτεί και εκτελεστεί από τον Shelley. Πολλοί ΛΟΑΤΙ ακροατές το ερμήνευσαν ως έναν διφορούμενο ύμνο της αγάπης χωρίς ανταπόκριση, προς κάποιον του ίδιου φύλου. Ο Shelley είχε μια μικρή επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το τραγούδι του Homosapien, το οποίο απαγορεύτηκε από το BBC λόγω της ‘’τολμηρής αναφοράς του στο ομόφυλο σεξ’’.


Πηγή: Gay Star News
Απόδοση: Ελευθερία Κατόπη

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!