Έκθεση των συλλογών των ολογραμμάτων τέχνης

10/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος έκθεση, με αφορμή τον εορτασμό για τα 20 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, από 6 έως 15 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα «Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου.

Η έκθεση των συλλογών τέχνης «Το χρυσό θησαυροφυλάκιο της Ουκρανίας» και «Τα χριστιανικά ιερά» παρουσιάζει, με τη μέθοδο των ολογραμμάτων, εξαιρετικά και μοναδικά από χρυσό και ασήμι καλλιτεχνικά αντικείμενα του 5ου και 4ου αιώνα, πολλά από τα οποία είναι έργα αρχαίων Ελλήνων τεχνιτών, καθώς και τα χριστιανικά κειμήλια του 11ου – 20ου αιώνα, που δείχνουν το αληθινό μέγεθος των θησαυρών .

Η Ολογραφία είναι μια νέα μέθοδος δημιουργίας οπτικών αντιγράφων των πραγματικών αντικειμένων, η οποία, εκτός από την χρήση σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για την παρουσίαση των αντικειμένων πολιτισμού στο ευρύ κοινό. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό να αναδειχθούν τα μοναδικά μουσειακά αντικείμενα, η παρουσίαση των οποίων απαιτεί ειδικά μέτρα προστασίας, καθώς και εκθέματα που απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης. Δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούνται κινητές και σταθερές εκθέσεις, οι οποίες μπορούν να μεταφέρονται εύκολα στο εξωτερικό στα πλαίσια διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών και να συμβάλλουν στην επιστημονική πιστοποίηση των μουσειακών συλλογών.

Η έκθεση έτυχε μεγάλης αποδοχής από το κοινό διάφορων χωρών που φιλοξενήθηκε, όπως στην Αγγλία, Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Γαλλία και Ιαπωνία. Τα Ουκρανικά ολογράμματα εκτίθενται στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κόντογλου»
Ακαδημίας 50, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 36 21 601
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00- 14.00 και 17.00-21.00 και Κυριακή 10.00-14.00, Δευτέρα κλειστά.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!