Νεμπράσκα: Το δικαίωμα στην κηδεμονία για ομόφυλα ζευγάρια.

29/08/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

nebraska

Το Ανώτατο δικαστήριο της Νεμπράσκα εξέδωσε την Παρασκευή απόφαση με την οποία επέτρεψε σε μια λεσβία να διεκδικήσει την κηδεμονία και το δικαίωμα για επισκέψεις στο γιο που ανέθρεψαν με την σύντροφό της, παρ’ όλο που η σχέση της με την βιολογική μητέρα του παιδιού έχει τελειώσει.

Το ειδησιογραφικό πρακτορείο «Associated Press» αναφέρει ότι μετά μετά από συμβίωση 15 ετών ως ζευγάρι, η Teri Latham και η Susan Schwerdtfeger από την πόλη Omaha, αποφάσισαν να αποκτήσουν μαζί ένα παιδί. Οι γυναίκες είχαν μοιραστεί την ευθύνη της επιλογής του δότη σπέρματος καθώς και το κόστος των θεραπειών γονιμότητας και παραδέχονται από κοινού ότι παρ’ όλο που δεν ήταν βιολογικά μητέρα, η Latham συμπεριφερόταν ως μητέρα του αγοριού για τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Όταν οι δύο γυναίκες χώρισαν το 2006, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «Η σχέση μεταξύ της Latham και της Schwerdtfeger…δεν είναι ο αποφασιστικός παράγοντας… Είναι ξεκάθαρο ότι η Schwerdtfeger συναίνεσε στην ανάληψη γονεϊκών ευθυνών. Η Schwerdtfeger ενθάρρυνε την Latham να θεωρεί ότι είναι μητέρα».

Η απόφαση στέλνει την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο, όπου θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις οι οποίες θα καθορίσουν εάν η Latham θα έχει το δικαίωμα επισκέψεων.

Ο δικηγόρος της Latham, Tyler Block, είπε ότι η απόφαση αυτή είναι μια νίκη για ομόφυλα και άλλα άγαμα ζευγάρια που μοιράζονται γονεϊκές ευθύνες. «Το αντιμετώπισαν σωστά», δήλωσε ο Block. «Εφάρμοσαν τους νόμους της Νεμπράσκα και βοήθησαν να αποσαφηνιστεί το πως εφαρμόζεται σε τέτοιες υποθέσεις».

Πηγή: www.transs.gr
Μετάφραση: Ζαχαρίας Κωστόπουλος

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!