“Πέρασαν χειροπέδες στον σύζυγό μου και τον πήραν”

21/02/2018
από

Η υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής της Φιλαδέλφεια συνέλαβε έναν gay άνδρα, ενώ υπέβαλε αίτημα υπηκοότητας μαζί με τον Αμερικανό σύζυγό του.

Για να καταλάβετε, την ίδια στιγμή που η μία υπηρεσία του εγκρίνει την υπηκοότητα δίνοντάς του το πράσινο φως, η άλλη υπηρεσία τον συλλαμβάνει. (!)

Ο gay άνδρας βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια όπου και συνελήφθη από την υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του για την υπηκοότητα με τον σύζυγό του.

Πέρασαν χειροπέδες στον Jose Ivan Nunez, στον σύζυγό μου και τον πήραν” , αναφέρει ο Paul Frame, παρόλο που πίστευαν ότι ακολουθούν τη σωστή διαδικασία για να ζήσουν μαζί στην Αμερική με νομιμότητα.

Πήγαμε στο ραντεβού με την υπηρεσία κρατώντας το πιστοποιητικό του γάμου μας ως αποδεικτικό” , αναφέρει ο Frame, “Νομίζαμε ότι θα μπούμε και θα έχουμε ξεμπερδέψει σε μισή ώρα. Είπα απλά έλα, πάμε να γίνουμε νόμιμοι, για να μην ανησυχούμε πια.” 

Στις 31 Γενάρη πράγματι πήγαν στην υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής της Δυτικής Φιλαδέλφεια και ξεκίνησαν να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση, όπως όλος ο κόσμος.

Ο Nunez όμως είχε μπει στη χώρα “παράνομα” πριν από 8 χρόνια από το Μεξικό. Δεν έχει ποινικό μητρώο, αλλά η υπηρεσία μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρει ότι είχε απελαθεί το 2010 και συνελήφθη και πάλι, ενώ προσπαθούσε να ξαναμπεί στη χώρα μερικές μέρες αργότερα. Η υπηρεσία αναφέρει ότι : “Όλοι όσοι έχουν παραβιάσει τους νόμους της μεταναστευτικής πολιτικής, εκκρεμεί σε βάρος τους σύλληψη, κράτηση, ή ακόμη και απομάκρυνσή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πικρή ειρωνεία για τον Nunez και τον Frame είναι ότι τελικά εγκρίθηκε η αίτησή τους. Έτσι, ενώ ένα κυβερνητικό γραφείο τους δίνει το κλειδί για την ιθαγένεια, ένα άλλο γραφείο τους την αφαιρεί.

“Είμαι έξαλλος” , είπε ο Frame, “γιατί προσπαθούσαμε να κάνουμε το σωστό” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!