Η Ρωσία καλεί τον κόσμο να ψηφίσει στις εκλογές “για να μη χρειαστεί να φιλοξενήσει ένα gay άτομο σπίτι του”

20/02/2018
από

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα -ομοφοβικό- βίντεο στη Ρωσία, το οποίο θέλει να παρακινήσει τους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαρτίου (σ.σ. και στις οποίες αναμένεται να βγει και πάλι ο Πούτιν).

Το βίντεο, που μετρά ήδη 3 εκατομμύρια προβολές στο Facebook, μας μεταφέρει μια μέρα πριν από αυτή των εκλογών και στο σπίτι μιας οικογένειας, όπου ο σύζυγος αρνείται την επιθυμία της γυναίκας του να ψηφίσει, μιας και όπως υποστηρίζει η ψήφος αυτή δε θα έχει κανέναν αντίκτυπο.

Όταν ο ίδιος ξυπνά το επόμενο πρωί βρίσκει τον εαυτό του να ζει σ΄έναν εφιάλτη, λόγω της απάθειάς του. Μέρος του εφιάλτη είναι και ένα gay αγόρι που ζει στο σπίτι του. Το βίντεο αναφέρεται φυσικά στο πρόγραμμα “gay on a homestay”, σύμφωνα με το οποίο οι οικογένειες στη Ρωσία πρέπει να στηρίξουν LGBT+ άτομα που δεν έχουν σπίτι.

Στο βίντεο βλέπουμε το gay αγόρι να κάθεται στην κουζίνα τρώγοντας μια μπανάνα ενώ στη συνέχεια το ξαναβλέπουμε να βρίσκεται στο κρεβάτι δίπλα από τον πρωταγωνιστή.

Τα άλλα “βάσανα” που επισημαίνονται αντιστοιχούν στη στρατολόγηση ατόμων ηλικίας 60 ετών, σε στρατιωτικούς που δεν έχουν ρωσική ιθαγένεια, σε μαζικό πληθωρισμό και σε περιορισμένο χρόνο χρήσης της τουαλέτας.

Αλλά η στόχευση των LGBT ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες διακρίσεις στη Ρωσία (όπως η απαγόρευση των παρελάσεων και ο νόμος για την “gay προπαγάνδα”) έχει κερδίσει την μεγαλύτερη προσοχή τόσο στους εγχώριους πολιτικούς κύκλους όσο και σε΄αυτούς του εξωτερικού.

Η Ksenia Sobchak, η κόρη του μέντορα του Πούτιν και τηλεοπτική προσωπικότητα, που έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, καταδίκασε το βίντεο ως “υποκίνηση και ταπείνωση εκείνων που ανήκουν σ’ συτή μειονότητα”.

“Η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να αστειευόμαστε με τα πάντα. Με τον Χίτλερ και τους ομοφυλόφιλους. Αλλά το να δείχνουμε τα LGBT άτομα ως απειλή σε μια ομοφοβική χώρα, δεν είναι πλέον αστείο », έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram.




Δες και αυτό!