Η πρόθεση του Τραμπ να κόψει τη χρηματοδότηση σε προγράμματα για τον ΗΙV είναι εξαιρετικά επικίνδυνη

17/02/2018
από

Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την έκθεση προϋπολογισμού για το 2019. Τα συνολικά χρηματικά ποσά περιλαμβάνουν περικοπή άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από διάφορες παγκόσμιες χρηματοδοτήσεις για τον HIV / AIDS.

Οι περικοπές περιλαμβάνουν και 40 εκατομμυρία δολάρια από το πρόγραμμα πρόληψης του HIV / AIDS στο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC). Αντ ‘αυτού, το Τραμπ προτείνει μια νέα πρωτοβουλία για «από κοινού» εξάλειψη πολλαπλών μολυσματικών ασθενειών.

Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη περικοπής ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων στην ομοσπονδιακή στέγαση για άτομα που ζουν με τον ιό.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες περικοπές του επηρεάζουν το πρόγραμμα PEPFAR (Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Προέδρου για την Ανακούφιση του AIDS), το οποίο ξεκίνησε αρχικά ο George W. Bush και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS. Η έκθεση περικόπτει αυτά τα προγράμματα μαζί, κατά 800 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό έγινε, παρά την ένθερμη αναφορά του Trump στην PEPFAR, στην κήρυξή του για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Αυτές οι περικοπές είναι, επίσης, χειρότερες από τις προηγούμενες προτεινόμενες περικοπές κατά 17% για τη χρηματοδότηση του HIV.

Οι συνέπειες

Από το 2015, περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός τους ανέρχεται στα 36,7 εκατομμύρια και μόνον 19 εκατομμύρια είχαν λάβει ιατρική περίθαλψη. Το 2016, ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν σε ολόκληρο τον κόσμο από ασθένειες που σχετίζονται με τον HIV/AIDS.

Σύμφωνα με μια έκθεση της εκστρατείας ONE, αυτές οι προτεινόμενες περικοπές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε 300.000 θανάτους και 1.75 εκατομμύρια νέες μολύνσεις κάθε χρόνο.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μαζική αναζωπύρωση της παγκόσμιας επιδημίας.

Ο Carl Schmid, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικου Ινστιτούτου για τον ΗΙV/AIDS, ελπίζει ότι οι νομοθέτες δεν θα δεχτούν τον προϋπολογισμό.

«Το Κογκρέσο απέρριψε έντονα αυτές τις προτεινόμενες περικοπές στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι θα το κάνουν ξανά», ανέφερε σε δήλωσή του.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!