Οι 12 τρανς γυναίκες που βασανίστηκαν στην Ινδονησία μιλούν για τη δοκιμασία τους για 1η φορά

16/02/2018
από

Ένας ιερέας είπε σε μία γυναίκα: “είναι οκ να σκοτώσουμε ένα transgender άνθρωπο ή άλλα LGBΤΙ άτομα, γιατί είναι περισσότερο κακοί κι από τον kafir (σα να λέμε διάβολο)

Μία ομάδα 12 τρανς γυναικών συνελήφθη σε στην Ινδονησία στη βορειοδυτική επαρχία Ατσέ κι η αστυνομία αποφάσισε να τους δώσει ένα «μάθημα» , μέχρι να μάθουν τι σημαίνει να είναι αληθινοί άνδρες.

«Επιπλέον, οι αξιωματικοί τις έβαλαν να τρέχουν και να ψέλνουν δυνατά, μέχρι να βγουν οι αρσενικές φωνές τους» δήλωσε ο Untung σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Ο επικεφαλής επιχειρήσεων της αστυνομίας της περιοχής, Edwin Aldro, δήλωσε ότι οι τρανς γυναίκες θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους μόλις ολοκληρώσουν την «εκπαίδευσή τους» .

Όταν ένας αστυνομικός τις ανάγκασε να βγάλουν τα ρούχα τους μία τρανς γυναίκα είπε:

Απλά πυροβόλησέ με. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας απάντησε: “Εσύ ως τρανς άτομο δεν έχει το δικαίωμα της αξιοπρέπειας.

Τις εξέθεσαν σε δημόσιο χώρο, τους ξύρισαν τα κεφάλια και τις ανάγκασαν να φορέσουν ανδρικά ρούχα. Αυτό έγινε μπροστά σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που μάλιστα τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο με κινητά τηλέφωνα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ahmad Untung Surianata, δήλωσε ότι οι γυναίκες θα κρατηθούν στο αστυνομικό τμήμα για να εκπαιδευτούν «μέχρι να γίνουν πραγματικά άνδρες» .

Οι 11 από αυτές αφέθηκαν ελεύθερες το επόμενο βράδυ, αλλά πρώτα τις υποχρέωσαν α παραστούν σε ένα θρησκευτικό κήρυγμα από έναν Μουσουλμάνο κληρικό. Ο κληρικός τους είπε να επιστρέψουν “στη φύση τους” και ότι “είναι ΟΚ να σκοτώσουν ένα transgender άνθρωπο ή άλλα LGBΤΙ άτομα, γιατί είναι περισσότερο κακοί κι από τον kafir (σα να λέμε διάβολο)” . Η μία τρανς γυναίκα που κρατήθηκε στο τμήμα περισσότερο ήταν γιατί βρήκαν στο κινητό της ένα βίντεο, οπότε αντιμετώπισε κατηγορίες βάση του αντι-πορνογραφικού νόμου.

https://avmag.gr/84472/i-astynomia-tis-indonisias-vasanise-dimosia-12-trans-gynekes/

Οι τρανς γυναίκες τελικά αφέθηκαν ελεύθερες, αλλά πρώτα αναγκάστηκαν να υπογράψουν μία βεβαίωση – χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το διαβάσουν πριν το υπογράψουν. Η βεβαίωση έλεγε ότι συμφωνούν ότι δεν θα συμπεριφέρονται “σα γυναίκες” στο μέλλον.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι: “Είναι προφανές ότι μία ομάδα οπλισμένων αστυνομικών επιτέθηκε και συνέλαβε τις τρανς γυναίκες με καμία κατηγορία σε βάρος τους, παρά μόνο με αφορμή το μίσος. Οι τοπικές αρχές, αλλά και οι απλοί πολίτες στο όνομα του νόμου της Σάρια, έχουν επιτεθεί και κακοποιήσει αυτές τις τρανς γυναίκες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!