Απαγόρευσαν σε ποπ σταρ την είσοδο στη Μαλαισία επειδή είναι λεσβία

15/02/2018
από

Η Denise Ho είναι μία από τις πρώτες λεσβίες ποπ σταρς της Ασίας, που σήμερα ζει με ορατότητα στον Καναδά, αλλά δεν της επιτρέπεται να επισκεφτεί τη Μαλαισία.

Η καλλιτέχνιδα από το Hong Kong αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συναυλία που είχε προγραμματίσει στη Μαλαισία, μιας κι η κυβέρνηση της απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα. Ο λόγος που φαίνεται ότι συνέβη αυτό είναι το γεγονός ότι η ίδια είναι “ενεργή υποστηρίκτρια της LGBT κοινότητας” .

Η Ho, η οποία είναι και Καναδή πολίτης, ανακοίνωσε η ίδια την ακύρωση της συναυλίας μέσω της σελίδας της στο Facebook ζητώντας συγγνώμη:

Συγγνώμη, σχετικά με την παγκόσμια περιοδεία μας, στο πλαίσιο της οποίας ήταν προγραμματισμένη συναυλία για τις 14 Απριλίου στη Μαλαισία, ακυρώνεται. Μετά από δύο εβδομάδες συνεργασίας, λάβαμε ένα επίσημο τηλεφώνημα, κι η εμφάνισή μου στη χώρα, με άδεια για επαγγελματικούς λόγους, δεν έγινε δεκτή, ενώ ο συνεργάτης μου, που απάντησε στο τηλέφωνο, μου είπε ότι το εμποδιο είναι ο ρόλος μου μέσα στην LGBT κοινότητα.

Η Ho είναι πολύ διάσημη ποπ σταρ στο Hong Kong και μία από τις πρώτες μουσικούς που έκανε coming out δημοσίως. Μετά το coming out της το 2012 ανέλαβε ενεργό υποστηρικτικό ρόλο των LGBTI ατόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδια δήλωσε απογοητευμένη για την άρνηση της visa της:

Θα πω ψέματα αν πω ότι δεν είμαι απογοητευμένη από την απόρριψη της ταυτότητάς μου. Σε αυτή την εποχή, υπάρχουν κυβερνήσεις που απορρίπτουν ανθρώπους από άλλες χώρες, με τον φόβο ότι θα πουν την αλήθεια, που καταστέλλει την αυτοδιάθεση του λαού” .

Η ομοφυλοφιλία και το να είσαι τρανς άτομο είναι παράνομο στη Μαλαισία.




Δες και αυτό!