Η επόμενη κολεξιόν της Burberry αφιερώνεται στην LGBTQ+ κοινότητα

13/02/2018
από

Γνωρίζουμε από το 2017, ότι ο σχεδιαστής της Burberry Christopher Bailey θα έφευγε από το βρετανικό brand, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Αυτό που δε γνωρίζαμε, όμως, ήταν ποια θα είναι η τελική του εμφάνιση.

Ο Bailey ολοκληρώνει την παρουσία του στη Burberry με την κολεξιόν του Φθινοπώρου του 2018, που θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου στη διοργάνωση της London Fashion Week. Όλα δείχνουν ότι το κλασικό καφέ και μαύρο καρό μοτίβο θα έχει τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και ότι η κολεξιόν θα είναι αφιερωμένη στα LGBTQ + άτομα όλου του κόσμου.

“Η τελική μου συλλογή εδώ στη Burberry είναι αφιερωμένη – και προς υποστήριξη – σε μερικές από τις καλύτερες και ευφυέστερες οργανώσεις, που στηρίζουν την LGBTQ+ νεολαία σε όλο τον κόσμο “, δήλωσε ο Bailey μέσω του Instagram. “Δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική στιγμή για να πούμε ότι στην ποικιλομορφία μας βρίσκεται η δύναμή μας και η δημιουργικότητά μας” .

Το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί σε όλη τη συλλογή, η οποία κυκλοφορεί σε συνεργασία με τρεις φιλανθρωπικές LGBTQ + οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο: την Albert Kennedy Trust, το The Trevor Project και την ILGA.

Ο Bailey, ανοιχτά gay, παντρεύτηκε το 2012 με τον σύζυγό του, με τον οποίο έχει δύο κόρες. Το 2014, έγινε ο πρώτος gay άνδρας, που αναδείχθηκε με ορατότητα από την Financial Times Stock Exchange 100 CFO. Αν κι η κολεξιόν του Φθινοπώρου του 2018 θα είναι η τελευταία του, θα παραμείνει στη θέση του ως Chief Creative Officer και Πρόεδρος της Burberry μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεν έχει ακόμα οριστεί αντικαταστάτης του.




Δες και αυτό!