Οι LGBTΙ νίκες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τώρα

12/02/2018
από

Στο Pyeongchang αυτήν την ώρα γράφεται ιστορία, καθώς αναδεικνύονται για πρώτη φορά LGBTI άτομα, που αγωνίζονται με ορατότητα και κερδίζουν μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ireen Wüst έγινε η 1η ανοιχτά bi και γενικότερα LGBTI αθλήτρια που κερδίζει μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Pyeongchang. Η αθλήτρια από την Ολλανδία θα γυρίσει στην πατρίδα της με το αργυρό μετάλλιο στην παγοδρομία ταχύτητας στα 3.000 μέτρα. Το χρυσό πήρε η αθλήτρια Carlijn Achtereekte, επίσης από την Ολλανδία, η οποία προκρίθηκε με πολύ μικρή διαφορά, μόλις 0.8 δευτερολέπτων.

Ο Eric Radford συμμετείχε στους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ για τον Καναδά με την παρτενέρ του Meagan Duhamel, όπου κέρδισαν την πρώτη θέση κι έφυγαν από το Pyeonchang με το χρυσό μετάλλιο. Η νίκη τους ήταν θριαμβευτική, μιας και συγκέντρωσαν 73 πόντους στη βαθμολογική κατάταξη, τη στιγμή που το αμέσως επόμενο ζευγάρι από τη Ρωσία, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, συγκέντρωσε μόλις 66 πόντους, ενώ το χάλκινο ζευγάρι από τις ΗΠΑ βαθμολογήθηκε με 62 πόντους.

Την ίδια στιγμή ο Adam Rippon, επίσης ανοιχτά gay αθλητής στο ομαδικό πατινάζ κέρδισε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Rippon, επιλέχθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα για τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου ταξίδεψε στο Pyeonchang κι έγινε ο 1ος ανοιχτά gay αθλητής των ΗΠΑ, που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς.

Δείτε την εμφάνισή του στο βίντεο:

Ο Gus Kenworthy έγραψε στο twitter για τη νίκη του Rippon: ‘v proud of this guy’ (πολύ περήφανος γι’ αυτόν τον τύπο).

https://avmag.gr/84673/oles-i-lgbti-symmetoches-ton-fetinon-chimerinon-olybiakon-agonon/

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!