Katy Perry: Θα άλλαζα τους στίχους του ‘I Kissed a Girl’ αν έβγαινε σήμερα

08/02/2018
από

Ακούγοντας το τραγούδι της Katy PerryI Kissed a Girl” σήμερα ίσως νιώθουμε λίγο διαφορετικά από ότι αισθανόμαστε, όταν το ακούσαμε πριν από 10 χρόνια.

Ναι, εξακολουθεί να είναι πιασάρικο όσο ποτέ – η φωνή της Perry είναι σούπερ, αλλά οι στίχοι είναι στερεοτυπικοί.

«Φίλησα ένα κορίτσι και μου άρεσε» , τραγουδά η Perry και αναφέρεται στη γεύση κερασιού, που είχε το chapstick της εν λόγω κοπέλας, ενώ σ’ όλο το τραγούδι υποδηλώνεται ότι τα φιλιά μεταξύ κοριτσιών δεν είναι κάτι που «κάνουν τα καλά κορίτσια» και ότι ελπίζει ότι ο πειραματισμό της δε θα «πειράξει» τον φίλο της.

Το κομμάτι χαρακτηρίστηκε ως “φιλικό προς τις λεσβίες” το 2008. Όμως υπάρχει κι η άποψη που λέει ότι οι στίχοι “αντικατοπτρίζουν την παραλλαγή της γυναικείας σεξουαλικότητας και των πολιτιστικών κανόνων, που θέλουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα να υπάρχει μόνο για την ευχαρίστηση των ανδρών” .

Η Perry δήλωσε στο Glamour τα εξής:

«Έχουμε αλλάξει πραγματικά, τα τελευταία 10 χρόνιαΈχουμε προχωρήσει πολύ, η αμφιφυλοφιλία, ή οποιοδήποτε είδος ρευστότητας δεν είναι πια όπως τότε. Αν έπρεπε να γράψω αυτό το τραγούδι ξανά, μάλλον θα έκανα μια επεξεργασία στους στίχους. Τα μυαλά σας έχουν εξελιχθεί κι έχουν αλλάξει τόσο πολύ μέσα σε 10 χρόνια κι έχουμε μεγαλώσει.” 

Δείτε ό,τι είπε στο παρακάτω βίντεο στο 9:10:




Δες και αυτό!