Τρεις στους πέντε κάνουν misgendering στα τρανς άτομα επίτηδες

06/02/2018
από

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να μάθουμε πώς να συμπεριφερόμαστε στα τρανς άτομα.

Μια νέα διεθνής έκθεση αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν και χρησιμοποιούν τις λανθασμένες αντωνυμίες για τα τρανς και τα non-binary άτομα.

Η μελέτη έγινε από την Ipsos, όπου μελέτησε ανθρώπους σε 27 χώρες σχετικά με τη στάση τους όσον αφορά τα τρανς άτομα, αναφέρει η Financial.

Μόνο δύο στα πέντε άτομα στην πλειονότητα των αγγλόφωνων χωρών δήλωσαν ότι θα απευθύνονταν σε ένα τρανς άτομο με τις σωστές αντωνυμίες του φύλου τους και όχι με βάση το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Η Αυστραλία πήγε καλά με το 13% των ερωτηθέντων να λέει ότι θα απευθυνόταν σε μία τρανς γυναίκα με το “he” (αυτός), και το 14% με το “she” (αυτή).

Οι Αμερικανοί τα πήγαν λίγο πιο άσχημα καθώς το 22% ανέφερε ότι σκόπιμα θα έκαναν misgender σε μία τρανς γυναίκα, ενώ ένα 21% δήλωσε ότι θα έκανε misgender σε έναν τρανς άνδρα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων από τις αγγλόφωνες χώρες, μόνο ένας στους πέντε δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε την ουδέτερη αντωνυμία “they” .

Τα καλά νέα όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι – το 60% – θα ήθελe να δei τη χώρα του να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τα τρανς άτομα.

Οι πολίτες της Ισπανίας πιστεύουν ότι τα τρανς άτομα θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα και να υποστηρίζονται σε ποσοστό που φτάνει το 70%.

Σε διεθνές επίπεδο, το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις τους πρέπει να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τις διακρίσεις.

Οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένου του 71% των ερωτηθέντων από την Αυστραλία, πιστεύουν ότι η χώρα τους γίνεται όλο και πιο ανεκτική στα τρανς άτομα.

Το 60% των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε ότι πιστεύουν ότι τα τρανς άτομα είναι γενναία.

Το 52% δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι τρανς άνθρωποι είναι κάτι το “φυσικό” .

Πάντως στην Αμερική φαίνεται να υπάρχει η μεγαλύτερη προκατάληψη για τα τρανς άτομα καθώς το 32% πιστεύει ότι είναι ψυχική ασθένεια, το άλλο 32% πιστεύει ότι είναι αμαρτία, ενώ το 36% πιστεύεί ότι η κοινωνία το παρατραβάει επιτρέποντας στα τρανς άτομα να ζουν με το επιθυμητό φύλο τους.




Δες και αυτό!