Επίθεση σε βάρος τρανς ακτιβίστριας παρουσία κόσμου (που δεν έκανε τίποτα)

01/02/2018
από

Τρανς ακτιβίστρια έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης στη Γεωργία σε δημόσιο χώρο και κανείς δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει!

Παρά την παρουσία πολλών ανθρώπων που βρίσκονταν τριγύρω και παρακολουθούσαν το περιστατικό, κανείς δε βοήθησε ούτε μπήκε στον κόπο να καλέσει την αστυνομία, ακόμη κι όταν η τρανς ακτιβίστρια χτυπήθηκε βάναυσα στο πρόσωπο από τον άνδρα που την απειλούσε.

Ο λόγος για τη Miranda Pagava την κορυφαία τρανς ακτιβίστρια της Γεωργίας. Η Pagava περίμενε να πάρει ταξί κοντά στο πάρκο Vake γύρω στις 4 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Τότε εμφανίστηκε αυτός ο άνδρας, ο οποίος αρχικά της φώναζε από μακριά.

«Ένας ξένος μου φώναξε ότι είμαι πολύ ωραία κι ότι έπρεπε να πάω μαζί του» , γράφει η Pagava στη σελίδα της στο Facebook.

Η 23χρονη ακτιβίστρια τον αγνόησε και τότε ήταν, που εκείνος άρχισε να γίνεται επιθετικός. Αμέσως, η Pagava προσπάθησε να βρει ασφάλεια σ’ ένα κοντινό κατάστημα. Ο άνδρας τότε εξαγριωμένος άρχισε να ουρλιάζει κακοποιητικές εκφράσεις εναντίον της όπως: «είσαι άνδρας ή γυναίκα;» .

Η Pagava πλησίασε μερικούς καταστηματάρχες και κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής ζητώντας τους να καλέσουν την αστυνομία, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο. Μάλιστα, ένας φρουρός καταστήματος αρνήθηκε να τη βοηθήσει λέγοντας ότι ήταν δουλειά της αστυνομίας κι όχι δική του.

Τότε ήταν που, ενώ προσπαθούσε ακόμη να ξεφύγει από τον άνδρα, εκείνος της επιτέθηκε με μία σιδερένια ράβδο. Το χτύπημα βρήκε την Pagava στο πρόσωπο τραυματίζοντάς την στο αριστερό της μάτι.

Ο τραυματισμός της είναι τόσο σοβαρός, που ένας φίλος της έπρεπε να βοηθήσει και να γράψει εκείνος το post στο Facebook για την επίθεση.

Η Pagava δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, επειδή φοβόταν ότι θα βρεθεί πάλι αντιμέτωπη με τρανσφοβικές συμπεριφορές σε βάρος της και δεν πήγε.

«Αρνήθηκα να πάω στο νοσοκομείο, επειδή ήξερα ότι κι εκεί υπήρχαν τρανφοβικοί γιατροί και δεν είχα τη δύναμη να ασχοληθώ με αυτό το άγχος» , έγραψε.

Σύμφωνα με την Pagava, η αστυνομία τελικά εντόπισε και συνέλαβε έναν άνδρα που σχετίζεται με την επίθεσή της. Το συμβάν όμως την τρόμαξε τόσο πολύ που τώρα πια σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη Γεωργία για την ασφάλειά της και για να μην υποστεί άλλες διακρίσεις εξαιτίας της ταυτότητας του φύλου της.

«Θα υποβάλω αίτηση για καθεστώς πρόσφυγα σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Δεν έχω άλλη δύναμη για να ασχοληθώ με τόσους “τοξικούς ανθρώπους” , είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά θα ήθελα να ακολουθήσω τη νομική και να χτίσω μια σταδιοδρομία στον συγκεκριμένο τομέα.

«Οι άνθρωποι δείχνουν επιθετικότητα σε μένα λόγω της ταυτότητας του φύλου μου. Λόγω αυτού δεν μπορώ να βρω δουλειά, παρά το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο και τις δεξιότητές μου» .




Δες και αυτό!