18χρονη τρανς ακτιβίστρια απήχθη και βιάστηκε από συμμορία στο Πακιστάν

30/01/2018
από

Εννέα άτομα συμμορίας απήγαγαν και βίασαν τρανς ακτιβίστρια στο Πακιστάν, ενώ η τοπική αστυνομία παραδέχθηκε ότι αρνήθηκε να υποβάλει έκθεση όταν η τρανς γυναίκα προσπάθησε να αναφέρει το έγκλημα.

Η Σάμα* δέχτηκε επίθεση στις 22 Ιανουαρίου στην πόλη Πεσαβάρ κι απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν, εάν αποκάλυπτε το οτιδήποτε. Σ’ ένα βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της Trans Action Pakistan, η Σάμα μιλά για την επίθεση που δέχτηκε και εστιάζει ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν, επειδή είναι ενεργή τρανς ακτιβίστρια.

Η Σάμα προσπάθησε να υποβάλει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Γκουλμπαχάρ μετά το έγκλημα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να καταγράψουν το περιστατικό. Αντίθετα, έστειλαν τη Σάμα για ιατρική εξέταση κι ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό δεν ήταν τίποτα άλλο από μία παρεκτρωπή μεταξύ φίλων.

“Είναι ένα θέμα ρουτίνας και γι ‘αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ιατρική εξέταση” , δήλωσε υπάλληλος της αστυνομίας του Γκουλμπαχάρ στην Dawn.

Ο ίδιος υπάλληλος ανέφερε ότι είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται προσπάθειες διαμεσολάβησης «μεταξύ των δύο πλευρών» .

Ωστόσο, στις 27 Ιανουαρίου, ο ανώτατος δικαστής του Πακιστάν, Mian Saqib Nisar κατέθεσε πρόταση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διερευνηθεί η απαγωγή και τη συμμορία που κινήθηκε κατά της Σαμά.

Αναμένεται από την τοπική αστυνομία να απαντήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο εντός τριών ημερών.

* Δεν είναι το πραγματικό της όνομα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!