Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων στη Ρωσία

25/01/2018
από

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων χαιρετήθηκε από τις τρανς οργανώσεις της χώρας.

Η Ρωσία μόλις τροποποίησε τον νόμο, ώστε να επιτρέπεται στα τρανς άτομα να διορθώσουν το καταχωρισμένο φύλο τους, χωρίς να περάσουν από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία χειρουργικής επέμβασης. Επίσης, δεν περιορίζεται η νομική αναγνώριση των φύλων για τα τρανς άτομα, που είναι ήδη παντρεμένα ή έχουν παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας υπέγραψε το νομοσχέδιο την Δευτέρα που μας πέρασε (22/01), με το οποίο προβλέπεται μια διαδικασία για να δίνεται άμεσα στα τρανς άτομα ιατρικό πιστοποιητικό.

Ο καινούριος αυτός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Φεβρουαρίου του 2018.

Ο νόμος ακόμη θεσπίζει μια διαδικασία απλή και διαφανής, χωρίς να χρειάζεται το εκάστοτε τρανς άτομο να προσφύγει στο δικαστήριο.

Καλωσορίζουμε την απόφαση του υπουργείου Υγείας και πιστεύουμε ότι αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική βελτίωση για τη ζωή των τρανς ατόμων της Ρωσίας” , δήλωσε η Tatiana Glushkova, η υπεύθυνη του έργου: “Transgender Legal Defense Project’s Legal” .

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!