Κόλαφος η Samantha Bee για τις αντιδράσεις στο κίνημα #MeToo

23/01/2018
από

Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής της, η Samantha Bee μίλησε με σκληρά λόγια για τους άνδρες (και τις γυναίκες), που αντιτίθενται στο κίνημα #MeToo.

Μίλησε ακόμη για άνδρες, όπως ο Aziz Ansari, που ισχυρίζονται ότι είναι φεμινιστές.

H Samantha Bee, να θυμίσουμε ότι είναι ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός και παρουσιάστρια της εκπομπής “Full Frontal with Samantha Bee” της Αυστραλιανής τηλεόρασης. Το 2017 μάλιστα, το αμερικανικό περιοδικό Time συμπεριέβαλε την Bee στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου.

Ένα πράγμα λοιπόν, που η Bee επισημαίνει επανειλημμένα σ’ αυτό το επεισόδιο, είναι ότι υπάρχουν διάφοροι βαθμοί σεξουαλικής επίθεσης. Ο βιασμός διαφέρει από τη σεξουαλική παρενόχληση ή από ένα άστοχο κι ακατάλληλο σχόλιο. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι πράξεις είναι ίδιες (όπως κατηγορούνται οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο κίνημα #MeToo ).

Εδώ βλέπουμε τον αριθμό των ανθρώπων που βάζουν τον βιασμό και την παρενόχληση σε ίδιο σακί: ΚΑΝΕΝΑΣ!” φωνάζει η Bee.

H Bee σημειώνει επίσης, ότι οι άνδρες, όχι μόνο πρέπει να αποκαλύπτονται για κάποια πράξη σεξουαλικής βίας, αλλά πρέπει επίσης να αποκαλύπτονται και για οποιεσδήποτε ακατάλληλες, λανθασμένες κακίες, που μπορεί να έχουν πει ή κάνει.

Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι το εξής: Δε χρειάζεται να υποστείτε έναν βιασμό και να καταστραφεί η ζωή σας, και δεν πρέπει να καταστραφεί η ζωή σας για να αξίζει να μιλήσετε. Κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση ή περιφρόνηση είναι απαράδεκτη” .

Aziz Ansari

Στη συνέχεια, η Bee είπε κάποια πράγματα για τον ηθοποιό Aziz Ansari, μετά από ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Πήγα σε μια συνάντηση με τον Aziz Ansari κι έγινε η χειρότερη νύχτα της ζωής μου» , που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Babe.

Η ιστορία αναπαράγει την εμπειρία που είχε μια ανώνυμη γυναίκα (που της δίνουν το όνομα Grace) με τον Aziz Ansari. Ο Aziz αναφέρει η Graceαγνόησε τις σαφείς μη λεκτικές ενδείξεις” και “συνέχισε” .

Πολλοί άνδρες και γυναίκες στέκονται και στις δύο πλευρές του θέματος. Ο Bari Weiss των New York Times έγραψε ένα op-ed υποστηρίζοντας ότι ο Aziz δεν έκανε λάθος, δεδομένου ότι η κοπέλα δεν εξέφραζε προφορικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

Το καλύτερο άρθρο για το θέμα, ωστόσο, προέρχεται από την Julianne Escobedo Shepherd, στην Jezebel, με τίτλο “Babe, What Do You Doing?

Julianne Escobedo Shepherd

Το άρθρο της Shepherd δείχνει ότι οι ενέργειες του Aziz Ansari δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Μετά από την έντονη συζήτηση που διεξάγεται στα social media για Aziz Ansari, η Bee απευθυνόμενη στον Ansari και σε όλους τους άνδρες, που οικειοποιούνται τον τίτλο του φεμινιστή και φορούν τις καρφίτσες “TIME’S UP” όταν περπατούν στο κόκκινο χαλί είπε:

Όταν λες ότι είσαι φεμινιστής, τότε f-k σαν φεμινιστής. Αν δε θέλετε να το κάνετε αυτό, τότε βγάλτε την f-kin την καρφίτσα ‘γιατί δεν είμαστε τα αξεσουάρ σας.

Δείτε το βίντεο:




Δες και αυτό!